Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СПУ дійде до Європейського суду, щоб відновити Мельниченка у списку

Четвер, 28 березня 2002, 13:11
Соціалістична партія України готує повторне звернення до пленуму Верховного суду про відновлення колишнього майора держохорони Миколи Мельниченка кандидатом в списку СПУ.

Про це на прес-конференції в Донецьку в четвер заявив лідер СПУ Олександр Мороз.

За його словами, повторне звернення до Верховного суду викликане тим, що під час ухвалення їм 5 лютого рішення про неможливість включення Мельниченка до списку Соцпартії "була порушена Конституція України" щодо прав майора бути обраним.

За словами Мороза, якщо Верховний суд не відновить Мельниченка у списку, соціалісти направлять звернення до Європейського суду з прав людини, для чого юристи партії готують відповідні документи. Лідер СПУ підкреслив, що якщо Європейський суд ухвалить позитивне рішення у справі достатньо швидко, то найближчим часом майор "повернеться до України депутатом".

Відповідаючи на питання донецьких журналістів, Мороз відзначив, що зараз закінчується експертиза плівок екс-майора про причетність вищого керівництва України до торгівлі зброєю в країни, на які розповсюджується ембарго міжнародного співтовариства.

Він не виключив, що якщо причетність керівництва України до торгівлі зброєю підтвердиться, то це "справить значний вплив" на відношення до країни збоку світової спільноти. За словами Мороза, ця обставина також вплине і на внутрішньополітичну ситуацію в Україні, зокрема, на ініціацію питання про імпічмент президента Леоніда Кучми.

При цьому Мороз висловив переконання, що наступні президентські вибори "можуть відбутися значно раніше" 2004 року.

26 січня Центрвиборчком відмовив у реєстрації екс-майора за партійними списками СПУ внаслідок невірогідності відомостей, вказаних Мельниченком про місце його проживання, а також неправдивості його даних про термін його проживання в Україні протягом останніх п'яти років. Соцпартія звернулася зі скаргою до Верховного суду з проханням відмінити рішення ЦВК і зобов'язати її зареєструвати кандидатом у народні депутати по багатомандатному виборчому округу Мельниченка. СПУ заявляє, що Мельниченко знаходиться за межами України на підставі міжнародних договорів, ратифікованих Україною.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування