Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз: наступний парламент буде кримінальним

Четвер, 28 березня 2002, 15:25
Таку думку лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз висловив цього четверга у Донецьку. "Ця особливість буде полягати у регіональному характері інтересів, і у цьому випадку, більше буде проявляти себе Донецький регіон".

Особливістю цієї кампанії лідер соціалістів назвав те, що "при використанні адмінресурсу влада вже не вдається до таких проміжних структур як Фонд "Соціальний захист", як це було раніше.

"Сьогодні напряму застосовується ресурс самої влади. Використовуються для цього всі можливі служби, зокрема комунальні, судовий спецназ. Зокрема ми переконувалися у цьому, коли реалізовується план штабу "За єдУ" в пункті усунення неугодних кандидатів, їх зняття з реєстрації. Суди просто не приймають до розгляду справи. Вишукуючи всілякі мотиви, а іноді без мотивів, навіть всупереч рішенням конституційного суду. Суд ухвалює рішення, окружна чи територіальна комісія не бере до виконання і ніхто більше не розглядає", говорить Мороз.

Характеризуючи роль судів у цій передвиборчій кампанії, Олександр Мороз відзначив: "Я відчуваю, що поставлена задача і перед судовою системою, щоб повністю блокувати будь-які претензії до "За єдину Україну". На його думку "Верховний суд, особливо тепер, коли Бойко став учасником виборчої кампанії, також, по суті, знаходиться під каблуком у адміністрації президента".

Такий висновок керівник СПУ зробив, спираючись і на рішення ВР у справі майора Мельниченка. Він заявив, що соціалісти вже підготували матеріали щодо Мельниченка в Європейський суд з прав людини і навіть "потурбувалися, щоб там ця справа не відкладалася у довгий ящик. У будь-якому випадку, я впевнений, що Мельниченко повернеться в Україну народним депутатом".

У четвер, за словами Мороза, Мельниченко свідчить у Мінюстиції США "після яких суд присяжних буде визначатися з приводу порушення або непорушення кримінальних справ проти інших посадових осіб України, пов'язаних з відмиванням грошей і іншими порушеннями в так званій справі Лазаренка".

До цього Олександр Олександрович додав, що "зараз, наскільки відомо, закінчується або закінчиться експертиза з приводу причетності влади України до незаконної торгівлі зброєю, у тому числі з країнами ізгоями".

"Думаю, ці обставини будуть впливати істотний чином на ставлення до України, до її керівництва з боку цивілізованих країн. Гадаю, що це буде істотно впливати на позиції політичних сил в Україні, в тому числі на парламентські структури, коли буде ініціюватися питання про імпічмент президента", сказав Мороз.

Лідер соціалістів висловив переконання, що "вибори наступного президента будуть значно раніше, ніж це передбачалося нинішньою владою". У цьому питанні, на його думку, можна розраховувати навіть на тих депутатів, які потраплять у парламент завдяки підтримці влади, "оскільки кожному з них вже набридло ходити під сокирою постійно, і будувати відносини з державою на основі понять, а не законів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: