Єльяшкевич не буде виконувати рішення суду, навіть якщо він визнає фальшивим "план Литвина-Кириленка"

Четвер, 28 березня 2002, 16:33
Народний депутат Олександр Єльяшкевич звинуватив суддю Печерського районного суду Києва Світлану Волкову в упередженості, необ'єктивності, ангажованості та заявив, що не збирається виконувати рішення, яке вона виголосить від імені народу України, оскільки воно "буде злочинним".

З такою заявою депутат виступив у четвер у Києві на судовому засіданні, на якому розглядалася скарга глави виборчого штабу блоку "За єдину Україну!" Івана Кириленка.

Єльяшкевич заявив, що "з самого початку знав, що судді владою поставлена задача в будь-який спосіб домогтися винесення рішення про задоволення скарги Кириленка". "Це потрібно владі, щоб заспокоїти суб'єктів виборчого процесу, міжнародних спостерігачів і міжнародну громадськість для проведення фальсифікації парламентських виборів 2002 року", - підкреслив він.

Виступаючи в суді, він назвав судовий процес "фарсом". "Нічого спільного з правосуддям в даному процесі немає", - сказав Єльяшкевич.

У ході судового засідання суд відмовив стороні-відповідачу в проведенні запропонованої ним експертизи почерку в документі, оприлюдненому Єльяшкевичем з тим, щоб встановити його автентичність або фальсифікованість.

Суд також відмовив стороні-відповідачу у виклику до суду свідків, відхилив оголошений судді Волковій відвід, а також не викликав для дачі пояснень самого Кириленка.

У четвер до матеріалів справи була залучена заява Кириленка про те, що йому відомі особи, причетні до фальсифікації оприлюднених Єльяшкевичем документів.

Єльяшкевич ще раз заявив, що ці документи "швидше за все, є достовірними", оскільки викладені в них плани в цей час реалізовуються. "Через деякий час я вимушений буду заявити про автентичність оприлюднених мною документів", - сказав він.

У ході засідання суду депутат обнародував свої дані щодо діяльності Кириленка з 1996 року як заступника лідера "Громади" Павла Лазаренка.

У судовому засіданні оголошена перерва до 9.00 29 березня.

Як повідомлялося, керівник виборчого штабу блоку "За єдину Україну!" Кириленко звернувся до Печерського місцевого суду Києва зі скаргою, в якій просить суд визнати фальсифікованими і такими, що не відповідають дійсності, матеріали, поширені главою парламентської комісії з питань дотримання виборчих прав громадян в ході виборів Єльяшкевичем.

Як повідомлялося, Єльяшкевич роздав журналістам копії ніби доповідної записки лідеру блоку "За єдину Україну", главі адміністрації президента Володимиру Литвину, на титульному листі якої стоять ініціали "Ваш І.К." і підпис, за його словами, схожий на підпис керівника виборчого штабу блоку Івана Кириленка.

Читайте про цей документ тут:

З Банкової украдено конфіденційний сценарій виборів-2002

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...