Кучмі залишилося не більше трьох днів?

Четвер, 28 березня 2002, 19:32
У четвер майор Мельниченко, як вже давно всім відомо, буде свідчити у суді Сан-Франциско у справі Лазаренка. Адвокати екс-прем'єра добилися свого - майор і його плівки будуть у якості доказів захисту Лазаренка. Адвокати сподіваються довести, що Лазаренко крав не один, точніше, що про його діяльність з обкрадання країни, добре знало керівництво країни і особисто Леонід Данилович.

Скільки б майор цьому не чинив опір, проти американської феміди нічого не вдієш. Тому у четвер його чекає не просто засідання суду, а засідання Гранд Журі, куди не запрошують не тільки журналістів, але й адвокатів. За даними джерел у Вашингтоні, що, до речі, підтверджує і лідер соціалістів Олександр Мороз, який підтримує постійний контакт з майором, Гранд Журі буде вирішувати питання про початок розслідування проти президента Кучми.

До речі раніше чиновники з Генпрокуратури стверджували, що оскільки Мельниченко записував Кучму тільки з 2000 року, у нього ніби не може бути доказів вини чи невинності Лазаренка. Тим самим, до речі, черговий раз підтвердивши, що президентський офіс все-таки прослуховували. А що коли Мельниченко писав Кучму з 1998 року?

Наша розмова з Мельниченком відбулася, коли він знаходився в одній з європейських країн, що свідчить про те, що він вільно пересувається Європою. Назву країни називати не став, згадавши тільки, що у цій державі вже розслідується справа проти одного з українських чиновників.

Говорив Мельниченко як завжди мало. "Кучму мені, як людині, шкода. Мені шкода, що його діти й онуки будуть соромитися свого прізвища".

За словами майора, зараз триває "юридичне оформлення антизаконних дій Кучми відносно резолюцій ООН". "Я думаю, що на цьому тижні протягом 2-3 днів юридичне оформлення буде закінчене. Продовження теми, повірте, буде дуже скоро", стверджує Мельниченко.

Він не став уточнювати, про яку саме інформацію йде мова. Однак вже декілька днів у західній пресі підіймається питання про те, що найближчим часом будуть оприлюднені плівки, на яких Кучма дає вказівку Малєву (тому самому, який недавно розбився в автокатастрофі) про продаж зброї до Іраку.

У Вашингтоні чекають офіційного оголошення цієї інформації, за якою повинна піти реакція Білого дому. Передбачити її не складно - президент країни, яка є на словах стратегічним партнером, справді допомагає режиму, який зарахований американцями до терористів. За стандартами США – той, хто підтримує терористів, сам є терористом.

Яка доля чекає Кучму у такому випадку? Судячи з антиамериканської істерії, яка розгортається, він готовий до оприлюднення цієї інформації. Йому залишиться тільки сказати - ось бачите, американці дійсно виношували таємні плани, щоб звалити мене і посадити Ющенка (просто більше нема кого - УП). Все, що зараз відбувається з фільмом "Піар" і реакцією політиків на стандартну резолюцію Конгресу і сенату, схоже на продуману кампанію. Мета її - знайти нового ворога. У цих умовах не позаздриш послу Карлосу Паскуалю…

Ще одна цікава новина. Судячи зі всього, будучи в Європі, Микола отримав доступ до свого тайника, де зберігалися основні записи. Він говорить, що прослухавши нові записи, "став ще більш оптимістичнішим, ніж будь-коли, що Кучма буде сидіти". До речі, у зв'язку з цим він просив перейменувати рубрику "Повне зібрання плівок Мельнченка" у на щось на зразок "Вибране". "Оприлюднені 45-47 годин - це дуже незначна частина записів, які є у мене".

У зв'язку з тим, що різниця у часі між Києвом і Сан-Францисько значна, про те, що сталося на суді, ми дізнаємося тільки у п'ятницю. А може і не дізнаємося.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News