Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Буряк: "Нам потрібна збірна, чи розіграш чемпіонського звання між двома клубами"

П'ятниця, 29 березня 2002, 10:25
Після товариського матчу Румунія - України, в якому перемогу як відомо святкувакли співвітчизники Георге Хаджі, обидва тренери національних команд висловили свої думки з приводу гри. Так, тренер румунів Іорданеску, задоволений результатом, проте незадоволений грою своїх підопічних.

А наставник жовто-блакитних, Буряк "наїхав" спочатку на ПФЛ, а потім відзначив, що в національній команді виступають деякі гравці, які не відповідають рівню команди. В той же час Буряк з "новачків" виділив гру півзахисників Максимова та Кормильцева.

Англел Іорданеску, головний тренер збірної Румунії

У другому таймі ми перевірили в справі деяких молодих футболістів, які роблять тільки перші кроки в збірній. Ми свої висновки зробили, черга за ними. Ми задоволені результатом, але в деяких аспектах незадоволені грою. У другому таймі після того, як в складі українців з'явилися нові гравці, ця команда виглядала вельми непогано, володіла ініціативою... Хотів би побажати своєму колезі успіхів і висловити надію, що наші команди ще раз перетнуться на футбольному полі.

- Що негативного в грі ваших підопічних ви побачили сьогодні?

- Незважаючи на перемогу, наші захисники допустили багато помилок в обороні. Треба працювати, щоб надалі уникати цього.

- Як би ви прокоментували гру Черната і Стойки?
Обидва знаходяться тільки на початку свого футбольного шляху. Чернат провів на полі цілий тайм, Стойка вийшов на поле в кінці матчу, так що проявити себе не встиг. Хлопці повинні зрозуміти, що в професійному футболі треба дуже багато працювати, тоді двері в збірну для них будуть відкриті."

 
 
Леонід Буряк, головний тренер збірної України:

Багато футболістів, які грали через день після проведених матчів у чемпіонаті України, не могли сповна виявити свої здібності. І все-таки завдяки матчам проти японців і румунів ми побачили на полі кандидатів до головної команди країни. У Констанці мої підопічні провели два різні тайми. У першому — господарі забезпечили потрібний собі результат, по перерві, зробивши заміни, ми продемонстрували досить пристойну гру.

— На вашу думку, небажання ПФЛ перенести деякі матчі 15 туру національного чемпіонату з неділі на понеділок вплинуло на результат матчу в Румунії?

— Це неподобство! Про що можна говорити, якщо збірній не хочуть піти назустріч! Шкода хлопців, до яких важко виявити претензії. Сам у минулому гравець, я знаю, як нелегко за день відновитися. Слід визначитись, що нам потрібно: збірна чи розиграш чемпіонського звання між двома клубами.

— Бачите шляхи побудови нової команди?

— Перед нами стоїть завдання — якомога краще підготуватись до перших відбіркових матчів Євро-2004. Товариські зустрічі допоможуть визначити кістяк збірної. Ми знаємо, хто може допомогти. Є Шевченко, Лужний, сподіваюсь, у них все буде гаразд, є інші хлопці — Максимов, Кормильцев — за допомогою яких можна потрапити у фінальний турнір чемпіонату Європи. Щоправда, є й ті, хто за своїм рівнем не готові виступати на такому рівні.

"Український футбол" & "Команда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...