Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ступінь демократичності виборів визначить участь України у самміті НАТО

П'ятниця, 29 березня 2002, 11:03
Рішення про запрошення України на празький самміт НАТО у листопаді 2002 року буде залежати від того, наскільки демократичними будуть парламентські вибори 31 березня. Про це заявив дипломат польської місії при Альянсі у Брюсселі, повідомляє у п'ятницю "Німецька хвиля".

За словами дипломата, у штаб-квартирі НАТО ще не визначилися, чи потрібно запрошувати Україну на самміт, де буде вирішуватися, які нові країни увійдуть в альянс.

Представник Польщі у НАТО зазначив, що альянс хоче спочатку побачити, як пройшли вибори в Україні. Увага звертається на те, наскільки процедура виборів відповідає демократичним нормам, на те, чи були порушення під час голосування.

Чиновник підкреслив, що важливим чинником при прийнятті рішення буде дотримання свободи слова. З його слів, НАТО цікавить не стільки результати виборів, скільки їх атмосфера.

Дипломат сказав, що рішення відносно запрошення України на празький самміт буде прийняте орієнтовно у середині квітня.

Він також повідомив, що зараз в альянсі сподіваються на те, що Україна буде консультуватися з НАТО, якщо вирішить укласти нові контракти на постачання зброї у Македонію. Джерело підкреслило, що така обіцянка була дана прем'єр-міністром Анатолієм Кінахом і повноважним представником України на Балканах, заступником держсекретаря українського МЗС Ігорем Харченком.

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування