Суд вважає, що Кириленко не складав план для Банкової

П'ятниця, 29 березня 2002, 12:46
Печерський місцевий суд Києва в п'ятницю задовольнив позов глави виборчого штабу блоку "За єдину Україну" Івана Кириленка до народного депутата Олександра Єльяшкевича.

Суд зобов'язав відповідача негайно спростувати оприлюднену ним 15 березня інформацію, що стосується діяльності Кириленка.

Як заявила суддя Світлана Волкова, яка оприлюднила рішення, суд визнав дії Єльяшкевича такими, що порушують закон про вибори, а обнародувані ним документи - неправдивими. Рішення суду оскарженню не підлягає.

Під час судового засідання представник Єльяшкевича Микола Полуденний заявив, що суд "в особі судді Волкової прямо зацікавлений у розв'язанні цієї справи певним чином". "Правосуддя тут немає", - підкреслив він.

У свою чергу, сторона-заявник вважає, що Єльяшкевич використав судовий процес як трибуну для політичних виступів, а його представники "перекручували правові норми".

"Що стосується автентичності обнародуваних документів, Єльяшкевич як посадовець міг ініціювати їхню попередню перевірку, перш ніж публічно про це оповістити", - вважає представник Кириленка Олена Беляєва.

Інтерфакс-Україна

Про таємні плани Банкової, які були визнані судом неправдивими, читайте тут

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування