Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДО ВИБОРІВ БУДЕ СТВОРЕНА ПАРТІЯ "ЗА ЄДИНУ УКРАЇНУ!"?

П'ятниця, 29 березня 2002, 13:16
Як очікується, чотирнадцять політичних партій підпишуть у п'ятницю декларацію про створення партії "За єдину Україну!" на базі однойменного блоку.

Про це повідомив глава адміністрації президента України, лідер блоку "За єдину Україну!" Володимир Литвин на прес-конференції у ході робочої поїздки у Житомирську область.

За його словами, серед тих, хто підпише документ будуть також 5 партій-фундаторів блоку - Народно-демократична партія, Партія регіонів, партія "Трудова Україна", Партія промисловців і підприємців, Аграрна партія.

За словами глави адміністрації, питання про лідера майбутньої партії буде вирішувати з'їзд. Він підкреслив, що кожна з партій має своїх "яскравих лідерів, харизматичних публічних політиків", які можуть очолити нову партію.

Разом з тим, Литвин підкреслив, що блок готовий "виступити провідником інтересів" партій, які не подолають на майбутніх виборах 4%-ий бар'єр.

Він також підкреслив, що підписання декларації про створення партії є "гарним прикладом, як необхідно поступатися своїми інтересами і рахуватися з людьми, які підтримують ту чи іншу політичну силу. "Треба вміти наступити на горло власній пісні", - підкреслив глава адміністрації президента.

Литвин зазначив, що час дрібних партій, "партій під лідера" відійде у минуле, і висловив думку, що буде "цілком нормальним", коли у виборах будуть брати участь 4-5 політичних сил, які згодом і будуть формувати уряд і Верховну Раду.

Відповідаючи на питання журналістів, Литвин також повідомив, що декларацію підпишуть, зокрема, лідери партій "Єдність" Олександр Омельченко, "Справедливість" Сергій Червонописький, Християнсько-демократичної партії Віталій Журавський. Литвин повідомив, що робочою залишається назва "За єдину Україну!".

В Україні зареєстровано близько 130 партій.

Інтерфакс-Україна-вибори

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування