Більшість у парламенті імплементує рішення Всеукраїнського референдуму - Кінах

П'ятниця, 29 березня 2002, 14:58
Формування парламентської більшості у новому складі Верховної Ради України має відбуватися для імплементації рішень Всеукраїнського референдуму, заявив сьогодні на прес-конференції у Харкові прем'єр-міністр України Анатолій Кінах.

За словами глави уряду, "якщо формування більшості відбуватиметься на основі розподілу парламентських чи урядових комітетів, то це буде нестабільна більшість".

Прем'єр-міністр вважає, що більшість у парламенті має отримати "конституційний статус", на основі якого вона зможе брати участь у формуванні уряду і, таким чином, розділити відповідальність за соціально-економічний розвиток України.

16 квітня 2000 року відбувся Всеукраїнський референдум за народною ініціативою, на який виносилися чотири питання: про надання додаткових повноважень Президенту щодо розпуску парламенту; про обмеження депутатської недоторканності; про зменшення загальної кількості народних депутатів України з 450 до 300; про формування двопалатного парламенту. Всі питання були підтримані більшістю голосів громадян, які брали участь у голосуванні. Однак Верховна Рада не підтримала жодного з 5 законопроектів, спрямованих на імплементацію результатів референдуму.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування