Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма стане партійним олігархом

П'ятниця, 29 березня 2002, 18:02
Лідер виборчого блоку "За єдину Україну!" Владимир Литвин заявив, що президенту України Леоніду Кучмі запропонують очолити створювану на основі блоку партію.

"Ми зацікавлені в такій пропозиції", - підкреслив Литвин в п'ятницю журналістам після підписання в Києві 14-ма партіями декларації про створення єдиної партії на основі блоку "За єдину Україну!".

"Президент заявляє, що готовий підтримати таку політичну силу", - відзначив голова адміністрації президента, додавши в той же час, що сьогодні існує різні оцінки того, чи може президент очолювати партію. У статті 103 Конституції України записано, що глава держави не може очолювати об'єднання громадян.

Литвин додав, що в цьому питанні ще повинні розібратися юристи. "Проте я вважаю, що лідер країни повинен бути лідером партії", - заявив він.

На думку лідера блоку, це "крок до політичної структуризації України". В п'ятницю 14 політичних партій підписали в п'ятницю декларацію про створення партії "За єдину Україну!" на базі однойменного блоку. До партії увійшли Українська партія промисловців і підприємців, Народно-демократична партія, Партія регіонів, партія "Трудова Україна", Аграрна партія, Християнська демократична партія, партія "Демократичний союз", Демократична партія України, партія "Єдність", Всеукраїнська партія миру і єдності, Українська морська партія, партія "Солідарність жінок України", Партія національно-економічного розвитку і Селянська партія.

Інтерфакс-Україна-вибори

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування