Жорстоко побили міжнародного спостерігача, Володимира Філенка і його помічника

Неділя, 31 березня 2002, 15:22
В неділю на 103-ій виборчій дільниці округу №182 в селі Соколово Змієвського району Харківської області невідомі особи напали на кандидата в депутати Володимира Філенка, його помічника-консультанта, а також міжнародного спостерігача Чеда Нейгла (Chad Najle), побили їх і зникли.

Сам Філенко, який є народним депутатом, повідомив, що інцидент почався після того, як він разом з помічниками склали акт порушення на цій дільниці у зв'язку з відмовою видати бюллетень для голосування по відкріпних талонах. Спостерігачам відмовилися надати журнал реєстрації, щоб перевірити чи залишаються ще бюлетені.

У зв'язку з цим представники блоку "Наша Україна" підозрюють, що це не відповідає дійсності. Весь цей процес знімався на відеокамеру.

Близько 13.00 на виході з виборчої дільниці на помічника Філенка напали невідомі "досить накачані люди". Щоб забрати камеру вони почали його бити.

Представники блоку, зокрема, сам Філенко, кинулися на підтримку свого колеги, і їх також побили.

За словами Філенка, представники міліції весь час спостерігали за тим, що відбувається, не втручаючись, і підійшли лише тоді, коли втрутився кандидат в депутати і міжнародні спостерігачі від британської Гельсінської міжнародної групи, зокрема, Нейгл. У результаті нападники втекли, і міліція не намагалася їх затримати.

На Нейгла, в якого також була відеокамера, напала "людина з натовпу" і завдала декількох ударів.

Філенко повідомив, що представники правоохоронних органів відмовилися пройти в райвідділ міліції, щоб там потерпілі могли скласти заяви про нанесення побоїв, пославшись, що зроблять це на місці події.

Зараз Нейгл, Філенко і його помічник-консультант складають заяву про факт нападу, щоб подати його в прокуратуру. За словами Філенка, власними силами потерпілі затримали одного нападника "кавказької національності", якому близько 40 років.

Філенко балотується у багатомандатному окрузі за списком виборчого блоку "Наша Україна" і є головою Харківського обласного штабу "Наша Україна".

За словами помічників, стан Філенка "посередній", він може рухатися.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News