Серед виборців розвелося надто багато "сліпих" - Комітет виборців

Неділя, 31 березня 2002, 17:11
У ході виборів в Україні зафіксована велика кількість порушень, заявив на прес-конференції у неділю голова громадської організації Комітету виборців Києва Євген Побережний.

За його словами, починаючи з 12-13 часів дня виборчі комісії "просто не справляються з напливом виборців", а у деяких округах різко зросла кількість "сліпих", які, посилаючись на ніби поганий зір заходять до кабінки для голосування у супроводі "помічників".

Як відзначив Побережний, такі факти були зафіксовані, зокрема, у 219-му виборчому округу.

Серед інших порушень Побережний назвав видачу не про штампованих бюлетенів (округ №220), а також продаж бюлетенів за 30-40 грн. невідомим особам (округи №214, 215, 216, 218, 220).

Експерт зазначив, що, зокрема, у 221-му виборчому окрузі помічені "масові й організовані" факти голосування виборців за відкріпними талонами, голосування виборців з Кіровоградської області за відкріпними талонах. За словами Побережного, "не всі вони були прописані там, де отримували відкріпні талони".

Як відзначив Побережний, у 218-му виборчому окрузі зафіксований факт винесення чистих бюлетенів з будівлі, в якій розташовується виборча дільниця, одним з членів виборчої комісії.

Експерт також відзначив значну, за його словами, кількість "мертвих душ" у списках виборців.

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування