Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Ірпіні студенти-податківці масово голосують за відкріплювальними талонами

Неділя, 31 березня 2002, 17:16
На окремих виборчих дільницях в Ірпіні спостерігається масове голосування за відкріплювальними талонами студентів Академії державної податкової служби та їх рідних, а також військовослужбовців. Про це повідомив кандидат у народні депутати по Ірпінському 95-му виборчому округу, діючий депутат ВР по цьому ж округу Євген Жовтяк.

На думку Жовтяка, мета цієї цілеспрямованої, організованої акції - "будь-якою ціною привести до Верховної Ради кандидата від правлячого блоку "За єдину Україну!" Петра Мельника, який є ректором Податкової академії".

Як уточнив Жовтяк, сьогодні цілий день на виборчій дільниці №84 та деяких інших дільницях цього округу в Ірпіні "дружно голосують за відкріплювальними талонами студенти цієї академії, їх батьки, дідусі, бабусі, які не прописані в Ірпіні".

Крім того, зазначив він, спостерігаються "черги автобусів військовослужбовців строкової служби, які чомусь "не захотіли" голосувати у своїй військовій частині, а приїхали до Ірпіня".

За оцінкою Жовтяка, "ця ситуація абсолютно ненормальна: порушуються конституційні права громадян, які проживають на території цього округу, їх волевиявлення спотворюється людьми, які не проживають в окрузі, яких не цікавлять проблеми цього округу, вони ніколи не будуть мати відношення до депутата, якого вони обрали".

За висновками Комітету виборців України, ректор Академії державної податкової служби України, Петро Мельник, який за підтримки блоку "За єдину Україну!" балотується кандидатом у народні депутати в окрузі №95, активно використовує важелі адміністративного тиску на студентів академії для отримання голосів на виборах.

При цьому, як говориться у звіті КВУ, "Мельник регулярно проводить збори викладачів та студентів, де особисто зобов'язує агітувати за нього "від дверей до дверей". Всім викладачам і студентам, які не проживають на території округу, дано наказ приїхати самим та привезти своїх родичів з відкріплювальними посвідченнями для голосування за нього". До округу №95 входять місто обласного підпорядкування Ірпінь, навколишні населені пункти та Києво-Святошинський район Київської області, а податкова академія розташована саме в Ірпіні.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування