Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стало менше демократії, але більше прозорості і конкуренції - політолог

Неділя, 31 березня 2002, 19:38
Український політолог Олександр Дергачов вважає вибори 2002 року набагато менш демократичними, але, "як не парадоксально", більш прозорими і конкурентними, ніж всі попередні.

На прес-конференції Всеукраїнського громадського моніторингового комітету у неділю в Києві політолог відзначив, що, "можливо, ці вибори стали значно "бруднішими" ніж всі попередні саме тому, що вони більш прозорі".

На його думку, все це свідчить про те, що "у суспільства є потенціал, а значить залишається можливість, що подальший розвиток України буде йти демократичним шляхом".

Політолог Міжнародного інституту порівняльного аналізу Ростислав Павленко висловив упевненість, що результати парламентських виборів сформують ряд важливих чинників, які вчинять вплив на хід виборів президента в 2004 року.

Зокрема, важливу роль, на його думку, зіграють логіка формування парламентської більшості, і який вплив, вона буде чинити на уряд, наявність або відсутність процесу роздроблення фракцій, - чи збережуть свою єдність фракції блоків, а також те, наскільки новий парламент зможе вирішити питання зменшення адміністративного тиску на економічні відносини в країні.

Представник фундації "Європа XXI" Інна Підлуська відзначила, що під час виборчої кампанії у порівнянні з попередніми виборами значно зросла роль технологій, штабів політичних сил, а також аналітиків.

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування