Ющенко ніколи не піде на союз з СДПУ(О)

Неділя, 31 березня 2002, 22:54
"Якщо йдеться про політичну частину – про багатомандатні округи, безумовно, сьогодні можна говорити, що нас підтримала велика частина виборців, в такому сенсі можна говорити про перемогу," заявив лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко в прямому ефірі "Нового каналу", коментуючи підсумки виборів.

Відповідаючи на питання ведучого Олександра Ткаченка, чи готовий блок піти на союз з окремими фракціями, Ющенко заявив, що з СДПУ(О) він "на союз не піде, а з іншими партнерами – це питання переговорів".

За словами Ющенка, крісло прем'єра – не надмета. "4 квітня пройде засідання політичної Ради, для формування тактики і фракції, позиції в парламенті України" і лише після цього можна буде говорити про перспективи, сказав Ющенко.

Що стосується його особистих планів, то це все залежатиме від того, сказав він, наскільки адекватно буде сформована політична коаліція в парламенті. "Якщо буде ефективна коаліція…, якщо ні – хай ці посади займають інші".

Ющенко спростував інформацію про те, що блок "Наша Україна" нібито займають антиросійську позицію. "У мене нормальні відносини з російськими політиками, днів 10-14 тому в мене була 3-годинна детальна зустріч з російським послом Віктором Чорномирдіним. Я упевнений, що до формальних політичних визначень здійснювати інтенсивні міжнародні роз'їзди - це некоректно. І з погляду приймаючих сторін це не краща форма презентації. Для мене не зрозуміло, чому інші це робили".

Ющенко заявив, що "оцінка "нормально" не підходить до цих виборів". "Я бачив такі речі під час проведення виборчої кампанії, які не можна віднести до принципів прозорості і чесності, коли адміністративний ресурс працює на повну катушку, куди б я не поїхав. І це називається демократичні вибори".

Разом з тим, на думку Ющенка, "український політичний портрет змінюється на краще".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування