"За ЄдУ" готується співпрацювати з Тимошенко

Неділя, 31 березня 2002, 23:00
Глава адміністрації президента України, лідер блоку "За єдину Україну!" Володимир Литвин допускає, що блок співпрацюватиме в парламенті з так званими антипрезидентськими силами, вважаючи, що вони змінять свою тактику після приходу до парламенту.

"Життя покаже", - заявив Литвин в неділю увечері в інтерв'ю журналістам в "Українському домі", відповідаючи на питання про те, чи має намір блок будувати роботу в майбутньому парламенті з антипрезидентськими силами, зокрема, з блоком Юлії Тимошенко, партією Олександра Мороза та Компартією України.

"Думаю, тактика цих сил зміниться, коли вони почнуть працювати в парламенті", - сказав Литвин.

На його думку, ці партії використали антипрезидентські лозунги для перемоги на виборах. "Тепер потрібна віддача, педалювати на цій темі та їхати на ній можна певний час, але не завжди, треба мати конструктив", - сказав глава адміністрації президента України.

За його словами, якщо "учора ці сили критикували владу, то завтра влада буде в руках цих політичних сил, і треба буде давати результати на-гора, а не продовжувати війну". "Війна - це тупиковий шлях", - підкреслив він.

Кажучи про можливість проходженні цих сил в парламент, Литвин підкреслив, що не може "нехтувати думкою людей, які проголосували за ці партії". На його думку, остаточні результати виборів "напевно будуть відрізнятися від exit poll", і в парламент пройдуть, зокрема, ті сили, які, згідно з цими опитиваннями, близько підійшли до 4%-го бар'єру.

Лідер блоку висловив думку, що структура майбутнього парламенту в цей час "ще невідома". "Треба почекати результатів голосування по мажоритарних округах, і потрібні остаточні результати голосування. Я думаю, що вони будуть іншими: ряд політичних партій, які знаходяться на кордоні, ще зберігають надію потрапити в парламент", - сказав Литвин.

На думку Литвина, сьогодні необхідно "думати на перспективу, робити висновки і думати над тим, як буде працювати парламент". Він закликав політичні сили, які пройдуть в парламент, залишити "за стінами парламенту передвиборчі пристрасті".

Відповідаючи на питання журналістів, наскільки, на його думку, швидко Верховна Рада нового скликання увійде в робоче русло, лідер блоку зазначив, що "треба спочатку проаналізувати списки". "Думаю, що всі, хто прийде в парламент, - відповідальні політики", - зазначив Литвин, і висловив думку, що вони будуть виконувати те, що обіцяли виборцям.

Литвин також визнав, що поєднання виборів в Верховну Раду та в місцеві ради було не найкращою ідеєю. На його думку, вибори в Верховну Раду показали недосконалість виборчого законодавства.

"Багатьом людям було складно розібратися з великою кількістю бюлетенів. Це ще один урок, який свідчить про те, що очевидно вибори треба розводити, окремо - в парламент, окремо - до місцевих органів влади", - сказав Литвин.

"Ці вибори показали недосконалість закону про вибори", - підкреслив Литвин, зазначивши, що "дуже багато людей залишилися поза виборчими дільницями і не встигли на них потрапити" в зв'язку з тим, що вони закрилися в 20.00, сказав він.

Лідер блоку також вважає, що не сталося порушень, які б вплинули на результати виборів. "Якщо давати загальні оцінки, то, на мою думку, і по тій інформації, яку ми отримуємо, вони пройшли без порушень, які б вплинули на результати виборів", - сказав він.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування