Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Попередні результати ні радують, ні засмучують Мороза

Неділя, 31 березня 2002, 23:30
Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз вважає, що парламентська більшість у новому парламенті "не може формуватися на принципі ліве - праве".

"Тут більшість може бути тільки прагматичним, на принципі - ви за рух України до кримінальної диктатури або за рух до демократії? Ви за розграбування України остаточно або ви проти розграбування?

На цій основі формою у боротьбі з цією тривожною тенденцією може бути невелика зміна Конституції, що стосуються зміни системи влади, тобто ми повинні виробити собі механізми, які властиві при здійсненні влади в європейських державах. І це буде на користь Україні, це буде гарантією ефективності економіки, гарантією суверенітету України, сказав Мороз увечері у неділю в ефірі телеканалу "Інтер".

На питання, чи буде Соцпартія створювати у парламенті коаліцію з блоками Ющенка і Юлії Тимошенко, Мороз сказав, що це залежить і від того, чи мають плани такої консолідації "Наша Україна" і БЮТ. "Ідея імпічменту, зі слів Мороза, також є однією з "форм консолідації груп парламенту".

Лідер СПУ, оцінюючи результати екзит-полу перспективи партії після остаточного підрахунку голосів, сказав: "Я спокійно дивлюся на результати, які показують у ході попередніх досліджень, оскільки це не викликає великої радості, ні великого смутку". На ці підрахунки, зі слів Мороза, можна дивитися по-різному, "з урахуванням того, що багато які респонденти бояться говорити, що вони прихильники, скажімо, опозиційних партій".

Лідер СПУ зазначив, що розрахунки партії, проведені напередодні виборів, показують, що "якщо не застосовується адмінресурс, де не застосовуються фальсифікації, ми гарантовано можемо пройти 15%-й бар'єр; якщо застосовується адмінресурс, але немає фальсифікацій - 10-12%; якщо і адмінресурс, і фальсифікації - то менше 8% нас збити не можуть, тому що це базовий наш рівень". "Але подивимося, зрештою все ще попереду", - підсумував Мороз.

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування