Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Використання адмінресурсу - хід піарщиків "ЗаедУ" - Тігіпко

Неділя, 31 березня 2002, 23:54
Один з лідерів блоку "За єдину Україну" Сергій Тігіпко вважає, що у новому парламенті треба вести мову про створення правоцентристської більшості, ядром якого могло б стати об'єднання нинішніх блоків "За єдину Україну", "Наша Україна" і Соціал-демократичної партії України (об'єднаної).

Виступаючи пізно увечері у неділю в ефірі "Нового каналу", Тігіпко висловив думку, що насамперед "треба знімати всі проблеми, об'єднуватися з соціал-демократами об'єднаними, з блоком "Наша Україна".

Коментуючи висловлення лідера "Нашої України" Віктора Ющенка про те, що блок буде вести переговори з блоком "За єдину Україну", але не буде з об'єднаними соціал-демократами, і відповідаючи на питання, як за таких умов вести переговори про формування більшості, Тігіпко заявив: "Я вважаю, що сьогодні говорити ультиматумами і чітко говорити комусь "ні" не треба".

Відповідаючи на питання про можливість альянсу з комуністами, Тігіпко сказав, що не хотів би сьогодні вести мову про формування лівоцентриської більшості.

"Я вважаю, що пріоритети, які сьогодні стоять перед країною, - ринкові реформи і поліпшення демократії, - краще будуть реалізовані правоцентристською більшістю. Якщо ми створимо нормальні ринкові умови і почне нормально працювати економіка, буде демонструвати конкурентоздатність з економікою світу, можна буде більше говорити про прихід лівоцентристів, можна буде більше говорити про соціальний захист. Тобто - виходячи з пріоритетів країни", - сказав він.

Відповідаючи на питання про звинувачення на адресу блоку у застосуванні так званого адміністративного ресурсу, Тігіпко заявив: "Це було чисто піаром-технологією". "Вибори пройшли прозоро, жодних серйозних порушень немає", - заявив він.

На питання, на які місця в парламенті і уряді розраховує блок "За єдину Україну", Тігіпко заявив: "Ми розраховуємо на найбільшу фракцію у Верховній Раді", сказав він, після чого потрібно "визначити пріоритети і сформувати більшість", потім - "більшість повинна поговорити з президентом, і після того, як ми порозуміємося, можна говорити про уряд", Тігіпко впевнений, що уряд повинен бути коаліційним, "щоб була загальна відповідальність більшості у Верховній Раді й уряду".

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування