БЮТ намагається врятувати Шкіля та викриває заангажованість ЦВК

Середа, 10 квітня 2002, 11:53
Блок Юлії Тимошенко звинувачує владу в безпрецедентному тиску на мажоритарних кандидатів від опозиції та заявляє про рішучий протест проти її намірів. Про це йдеться в заяві блоку, переданій "Українській правді".

"З метою зміни конфігурації політичних сил у парламенті та легалізації у законодавчому органі кримінально-олігархічного режиму влада продовжує вдаватися до безпрецедентного тиску на мажоритарних депутатів від опозиції, які перемогли на минулих парламентських виборах", говориться в заяві.

"Вже понад тиждень грубо нехтуючи вимогами Конституції України влада утримує за гратами Андрія Шкіля, якому виборці довірили представляти їхні інтереси в парламенті". Засідання Апеляційного суду, який може визнати вибори в окрузі Шкіля недійсними, БЮТ вважає "закамуфльованим політичним фарсом".

Крім того, у заяві зазначено, що "влада розпочала втілювати злочинний план із визнання неправомірним обрання народним депутатом кандидата від БЮТ, члена партії "Батьківщина" Володимира Нечипорука та інших народних депутатів, які перемогли в мажоритарних округах і планують приєднатися до опозиційних фракцій".

Блок Тимошенко рішуче протестує "проти кримінальних намірів влади ревізувати результати народного виявлення". БЮТ звертається до громадськості та міжнародних правових організацій з метою привернути їхню увагу до тенденційності та заангажованості Центральної виборчої комісії, "яка фактично відмовляє у розгляді скарг опозиційних кандидатів щодо численних фактів фальсифікацій виборів та перетворилася на адвокатський відділ провладних кандидатів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...