Зварич не збирається просто так віддавати свій округ

Середа, 10 квітня 2002, 13:05
Член Народного Руху України Романа Зварич збирається оскаржити в Верховному суді рішення Центрвиборчкому про визнання недійсними виборів у 90-му одномандатному окрузі Івано-Франківської області.

У інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна в середу Зварич заявив, що вважає рішення ЦВК незаконним.

За його словами, Центрвиборчком може ухвалювати таке рішення "у випадках, коли встановлені порушення вплинули на результати виборів". "Ніхто не заперечує того факту, що я отримав 78 тисяч голосів виборців. Ідеться про те, що на чотирьох дільницях деякі бюлетені не були проштамповані словом "вибув" навпроти прізвищ вибулих кандидатів. Яким чином це може вплинути на той факт, що 78 тисяч осіб проголосували за мене, мені складно зрозуміти", - сказав він.

При цьому співрозмовник агентства заявив, що члени дільничих комісій "не бачили бюлетенів", в яких не було проштамповано слово "вибув". Таким чином, вважає Зварич, рішення було прийняте "виключно на основі актів, доданих до скарги, на підставі якої воно було прийнято".

Крім цього, зазначив співрозмовник агентства, друга частина статті 73 закону про вибори народних депутатів містить "пряму заборону виносити такі рішення у випадках, якщо порушення працювало на одного з кандидатів, який не пройшов".

"Я думаю, є всі підстави говорити про те, що рішення не відповідає виборчому закону, і я починаю твердо переконуватися в тому, що, швидше за все, ідеться не про юриспруденцію, а мова йде про політику, що це рішення було прийняте, м'яко кажучи, з певним політичним підтекстом, - сказав співрозмовник агентства. - Комусь дуже не хочеться, щоб я був обраний в цьому окрузі".

Зварич зазначив, що його двічі намагалися зняти з реєстрації, що в ЗМІ проходили дискредитуючі його повідомлення, зокрема, "спроби пов'язати моє ім'я з вбивством кандидата в народні депутата Миколи Шкрібляка, хоч є певні основи, наскільки мені відомо, говорити про зовсім не політичний мотив цього злочину".

"Я переконаний, що я комусь дуже серйозно заважаю", - сказав він.

Зварич також дав зрозуміти, що у випадку, якщо Верховний суд не задовольнить його скаргу, він збирається взяти участь в повторних виборах в 90-му окрузі.

Як повідомлялося, у вівторок Центрвиборчком визнав недійсними вибори в 90-му одномандатному окрузі Івано-Франківської області на основі скарги громадянина Богдана Кондюка, який просив визнати вибори в цьому окрузі недійсними.

Читайте також:

ЦВК ВИЗНАВ НЕДІЙСНИМИ ВИБОРИ В ОКРУЗІ ЗВАРИЧА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування