Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Приватизація "Укртелекому" відкладається...

Четвер, 11 квітня 2002, 13:18
Голова Фонду держмайна України Олександр Бондар вважає, що великі борги за енергоносії і неспроможність України виконати свої обіцянки перед інвесторами поставили під загрозу амбіційні плани приватизації енергетичних і телекомунікаційних підприємств. Про це він заявив у середу в інтерв'ю агентству "Рейтер".

Український уряд обіцяв продати контрольні пакети у 12 енергокомпаніях і національній телекомунікаційній компанії "Укртелеком" не пізніше цього року, і мав оголосити тендери уже в квітні.

Однак Олександр Бондар заявив, що Фонд держмайна ще не готовий оголосити продаж, оскільки потрібна подальша підготовка, щоб залучити інвесторів.
Бондар сказав, що продаж 12 енергорозподільчих компаній відкладається через те, що поки невирішено, що робити з боргами компаній, які сягають одного мільярда доларів.

Амбітні плани продажу від 37 до 42,9 відсотків "Укртелекому" пізніше цього року ускладнено тим, що уряд не може вирішити, яку частину компанії він має продати. Приватизація є однією з умов Міжнародного валютного фонду, згідно з якими МВФ розконсервує для України свою позику у 2,6 мільярдів доларів.

Уряд України встановив собі завдання зібрати 5,8 мільярдів гривень за рахунок приватизації цього року, порівняно з 2,1 мільярда року минулого.

Однак Бондар заявив, що досі зібрано лише 210 мільйонів - це 7,14 відсотків вартості "Укртелекому", частка, яку продано працівникам тієї компанії.

Аналітики кажуть, що приватизація головних державних активів України є ключем для модернізації застарілої промисловості і підтримки економічного відродження у 49-мільйонній країні. Це також було б сигналом зарубіжним інвесторам, що Київ відданим реформам.

Українська служба ВВС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування