Дітям загиблих журналістів Кучма буде платити стипендію. Але не зі своїх грошей

Четвер, 11 квітня 2002, 13:25
Розмір стипендій президента України для дітей журналістів, потерпілих в зв'язку з виконанням своїх службових обов'язків, буде визначений найближчим часом, заявив в четвер на прес-конференції у Києві прем'єр-міністр України Анатолій Кінах.

Кінах зазначив, що ці стипендії будуть фінансуватися з держбюджету України. Він висловив також упевненість, що в країні знайдеться необхідна кількість бізнесменів і підприємців, які нададуть додаткову допомогу дітям потерпілих журналістів.

Як повідомлялося, в четвер уряд України схвалив проект указу президента "Про деякі питання соціального захисту дітей журналістів, які загинули або стали інвалідами в зв'язку з виконанням службових обов'язків".

Документ передбачає закріплення соціальних гарантій матеріальної підтримки дітей журналістів, які постраждали в зв'язку з виконанням службових обов'язків, шляхом призначення стипендій президента України. Це, безумовно, дасть можливість дітям в майбутньому повноцінно реалізувати себе у всіх сферах діяльності, зазначає прес-служба. Реалізація цього указу передбачається в 2003 році.

Кажучи про прийняте рішення, прем'єр-міністр України зазначив, що воно "має дуже серйозне морально-суспільне значення". "Дуже б хотілося, щоб кількість стипендіатів не збільшилася", - підкреслив Кінах.

Він відзначив необхідність створення таких умов праці, зокрема, для журналістів, коли людина, працюючи згідно зі своїми громадянськими принципами, упевнена, що держава уміє захищати не тільки його права, але і життя, і здоров'я.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування