В Інтернет "ходить" вже більше мільйона українців

Четвер, 11 квітня 2002, 13:58
В Україні сьогодні налічується більше 1 мільйона користувачів Інтернетом, повідомив голова Держкомзв’язку та інформатизації Станіслав Довгий у четвер на п'ятому з'їзді операторів зв'язку України.

За його словами, послуги Інтернету надають в Україні понад 270 провайдерів. Водночас, Україна поки що значно відстає від розвинутих країн за кількістю користувачів Інтернет, зазначив Довгий.

Голова Держкомзв’язку також сказав, що сьогодні основним завданням, яке стоїть перед галуззю і відображене в новій Комплексній програмі розвитку зв'язку, є інтенсифікація впровадження Інтернету в Україні та розвитку його інфраструктури. Так, за його словами, у період до 2005 р. необхідно "вдвічі скоротити відставання" України щодо Інтернету, а в період 2006-2010 рр. "Україна повинна досягти міжнародного рівня" розвитку Інтернету.

Зокрема, Довгий зауважив, що в Україні планується спорудження опорної магістралі передачі даних, а також ліній передачі даних.

Як зазначив у доповіді на з'їзді президент Асоціації операторів зв'язку "Телас" Юрій Соловйов, поки що частка "комп'ютерного зв'язку" - передачі даних та Інтернет у загальному обсязі послуг зв'язку в Україні незначна і становить усього 2,5% (220,2 млн. грн. у 2001 р.), у той час, як у розвинених країнах частка цього виду послуг у загальному обсязі послуг перевищує 10%.

Водночас, за даними Соловйова, сектор передачі даних показав торік досить високі темпи зростання – на 45,7% зріс обсяг послуг. Він також зазначив, що сьогодні в українському домені UA налічується 62307 хостів, і хороші темпи показує зростання інформаційних ресурсів українського Інтернету. Так, якщо в 1999 р. в українському Інтернеті налічувалося всього 1400 Web-серверів, то сьогодні – 20236 Web-серверів.

За даними Асоціації операторів зв'язку "Телас", у світі сьогодні налічується 670 млн. користувачів Інтернет. Україна посідає за кількістю користувачів Інтернетом 28-е місце в Європі і 45-е – у світі.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування