Ніякої скарги з 90-го округу у ЦВК не надходило. Зварича зняли просто так

Четвер, 11 квітня 2002, 16:30
Член Народного Руху України Роман Зварич заявляє, що громадянин Богдан Кондюк не писав скарги у Центрвиборчком, на підставі якої було ухвалено рішення про визнання недійсними виборів в 90-му одномандатному окрузі, де переміг Зварич.

"Я познайомився з паном Кондюком по телефону. Я до цього його не знав. І Кондюк категорично мені заявив, що жодних скарг, якими володіє ЦВК, він не направляв", - заявив Зварич у четвер журналістам. Він відзначив, що, за словами Кондюка, той складав лише акти про правопорушення у ході виборів в 90-му окрузі.

За словами Зварича, Кондюк найближчим часом звернеться у ЦВК для прояснення ситуації, що склалася.

Зварич також заявив, що, за його інформацією, Центрвиборчком визнає недійсними вибори до парламенту у 10-12 округах. Таку інформацію він отримав від секретаря ЦВК Ярослава Давидовича. "Мені пан Давидович сказав, що не менше ніж в 10-12 округах будуть визнані вибори недійсними", - сказав він.

Відповідаючи на питання журналістів, чи не вбачає він певну тенденцію в останніх рішеннях ЦВК про визнання або невизнанню виборів в окремих округах дійсними, Зварич відзначив, що на сьогодні не існує жодного округу, в якому перемогла людина від блоку "За єдину Україну!" і де б вибори були визнані недійсними".

Член НРУ нагадав, що найближчим часом має намір звернутися до Верховного суду зі скаргою на рішення ЦВК про визнання недійсними виборів в його окрузі. Він нагадав, що Центрвиборчком, ухвалюючи таке рішення, не мав у своєму розпорядженні оригіналів протоколів з непроставленим словом "вибув", а керувався лише скаргою Кондюка.

Зварич заявив, що не мав можливості "познайомитися з матеріалами ЦВК", на підставі яких приймалося рішення про відміну результатів виборів в 90-му окрузі.

Він також стверджує, що не мав можливості ознайомитися зі скаргою Кондюка. За його словами, єдине, що він знає, що скарга набрана на комп'ютері.

В той же час, повідомив член НРУ, посилаючись на Кондюка, останній не має в своєму розпорядженні комп'ютера для того, щоб набрати на ньому подібну скаргу. Зварич також висловив здивування тим фактом, що ЦВК, визнавши вибори недійсними на підставі правопорушень, не скористався своїми правами, і не направив подання у Генеральну прокуратуру з проханням притягати до відповідальності людей, що зірвали вибори".

За його словами, в окрузі, де він балотувався, збираються підписи під поданням до Ради Європи з проханням розібратися в ситуації, що склалася.

Минулого вівторка Центрвиборчком визнав недійсними вибори в 90-му одномандатному окрузі Івано-Франківської області на підставі скарги громадянина Богдана Кондюка, який просив визнати вибори в цьому окрузі недійсними.

Визнавши вибори у 90-м окрузі недійсними, ЦВК відмінив постанову про реєстрацію народним депутатом Романа Зварича (член Народного Руху України"), який переміг на виборах в цьому окрузі. На виборах 31 березня Зваріч набрав 60,9% голосів. Найближчий його суперник - директор виробничо-комерційного підприємства "ТІМ" (р. Надвірна) Ігор Тимчук - 9,96%.

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...