Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пройти у парламент Омельченку зашкодили молодість і адмінресурс

Четвер, 11 квітня 2002, 17:17
Лідер блоку "Єдність" Олександр Омельченко вважає основними причинами поразки блоку на парламентських виборах молодість "Єдності", а також зловживання адміністративним ресурсом.

"Коли одночасно з виборами в парламент не обираються голови обласних і районних в областях адміністрацій – за таких умов важко говорити про демократичні вибори ", - заявив Омельченко на прес-конференції у четвер.

Відповідаючи на питання про подальшу долю партії "Єдність" Омельченко заявив, що "партія має програму, з якою вона йшла на вибори, і буде виконувати її у Києві й інших обласних і районних центрах, де є її партійні організації.

Омельченко, відповідаючи на питання про те, до якої фракції ввійдуть народні депутати, обрані за підтримки "Єдності", нагадав, що у парламент пройшли 4 представники від блоку і приблизно 10 мажоритарщиків, які розділяють програму блоку. Разом з тим, "Єдність" не є парламентською партією, у зв'язку з чим він заявив, що не впевнений що партія має права не створення власної фракції. При цьому, додав він, це є питанням "юридичного статусу". Омельченко висловив сподівання, що вже у квітні всі ці депутати ухвалять рішення, до якої фракції у парламент вони ввійдуть.

Разом з тим, Омельченко зазначив, що законодавче не закріплене право блоку партій на створення парламентської фракції. "Кожна партія має право створювати парламентську фракцію", - підкреслив він.

Говорячи про відносини між партією "Єдність" і блоком "Наша Україна" Омельченко підкреслив, що "свою позицію, яка була у нього і до виборів в цьому питанні, він не міняє. "Партія "Єдність" є самодостатньою у понятті блокування з будь-ким, має свою програму і збирається виконувати рішення з'їзду про подальше становлення партії", - заявив він.

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:21
Зеленський провів Ставку: увага до захисту інфраструктури, ситуація на фронті, виробництво зброї
18:20
Михальчик здобув срібну нагороду на перегонах "24 години Ле-Мана"
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
Усі новини...