Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зварич збирає підтвердження змови на окрузі №90

Четвер, 11 квітня 2002, 18:26
Справа Зварича-Шкрібляка чим далі стає все більш цікавою. Зварич поспілкувався телефоном з Богданом Кандюком – тією самою людиною, яка, згідно з рішенням ЦВК, вимагала визнати вибори в 90-му окрузі недійсними. І дізнався, що той від Центрвиборчкому нічого подібного не вимагав.

"Він категорично заявив, що жодних скарг не подавав", - заявив Зварич на прес-конференції у четвер. За його словами, цей пан є директором школи у окрузі і, за неперевіреною інформацією, спостерігачем на виборах від СДПУ(О). Кандюк, пояснив Зварич, просто звертався до комісії зі скаргами про порушення під час голосування. Відмінити вибори він не просив.

Ще один незрозумілий момент – у рішенні ЦВК про анулювання виборів не вказано, скільки саме бюлетенів було непроштамповано словом "вибув" навпроти прізвища вбитого Шкрібляка. Адже саме відсутність цієї відмітки призвела до визнання Центрвиборчкомом волевиявлення недійсним – оскільки використання бюлетенів без цього штампу унеможливило "з достовірністю визначити результати виборів".

Але скільки було таких бюлетенів? Можливо, 100, а, можливо, 10 000. Однак навіть якщо б їх було настільки багато, сумнівно, що це вплинуло б на результат голосування – за Зварича все одно проголосувало понад половину з тих, хто прийшов на дільниці – 60,9%, тобто 77 752 голосів. У його найближчого переслідувача самовисуванця Ігоря Тимчука – 12 720 голосів. Згідно з даними сайту ЦВК, недійсними визнано 9 187 бюлетенів.

За словами Зварича, під час кампанії його перевага була настільки великою, що за дев'ять днів до виборів він припинив агітаційні зустрічі з виборцями. І його перемога входить до десятки найпереконливіших з 225 округів України, додав він.

Крім цих непорозумінь Зварич вказує ще на те, що у рішенні ЦВК про визнання виборів недійсними у 90-ому окрузі було вказано, що на деяких дільницях взагалі не починалися вибори. За даними Зварича, таких дев'ять. "Однак чому ЦВК не зробила за цими фактами подання до Генпрокуратури? Зрив виборів – це злочин, за який притягують до відповідальності", - заявив Зварич.

Тим більше, що, за його словами, активність у тому, щоб вибори не відбулися, проявляла місцева влада: "Заступники голів райадміністрацій роз'їжджали по дільницях і закривали їх".

Зварич не називає конкретних замовників зриву виборів, але, виходячи з принципу "кому вигідно?", називає дві версії. Перша – це губернатор Михайло Вишиванюк. "Найбільший бруд на мене пішов після того, як я у рамках передвиборчого ефіру на держтелебаченні показав, що діється в області".

Зварича також дивує, що губернатор та прокурор області категорично заявили, що вбивство Шкрібляка є "політичним", оскільки, мовляв, іншого і бути не могло, адже покійний займався у обладміністрації виключно туризмом. Хоч сам Шкрібляк у своїх агітаційних матеріалах вказував, що до сфери його компетенції входила вся економіка включно з енергетикою. "Він мав безпосереднє відношення до роботи Бурштинської ТЕС, Надвірнянського НПЗ "Нафтохімік Прикарпаття" [входив до наглядової ради], торгового дому "Галичина", до контролю за вирубкою лісу", - ідеться у заяві уповноваженого блоку "Наша Україна" у 90-му окрузі Миколи Стельмащука, поширеній у четвер.

Друга версія Зварича полягає в тому, що за зривом виборів може стояти "російський фактор". "Я йшов по округу як український націоналіст. І декому треба було розіграти певну карту, показати, якими є українські націоналісти".

Зараз Зварич оскаржує рішення ЦВК у Верховному суді. І навіть якщо вибори визнають недійсними, він все одно збирається балотуватися за цим же округом. І, не виключено, що його конкурентом може стати… Шкрібляк.

Як виявилося, у минулих виборах брала участь ще одна людина з таким же прізвищем. Це Анатолій Васильович Шкрібляк, 1973 року народження, шостий номер списку партії "Нова генерація". Проживає в с. Яворів Косівського району Івано-Франківської області, що лежить на території того ж 90-го виборчого округу.

З'ясувати, чи є Анатолій Васильович Шкрібляк родичем Миколи Васильовича Шкрібляка, УП у "Новій генерації" не змогла. Лідер партії Юрій Мірошниченко знає "точно", що вони не є братами. Щодо більш дальніх родинних зв'язків у нього "немає інформації". Загалом же це прізвище у тих краях є поширеним.

Мірошниченко не заперечив можливу участь "новогенераційного" Шкрібляка у перевиборах. "Я не виключатиму, що він може бути висунутий партією", - зазначив він.

Не складно здогадатися, що такий варіант перевиборів може дуже сподобатися конкурентам Зварича.

Читайте також:

Передвиборчі перегони, що закінчилися смертю. Версія Зварича

Зварич не збирається просто так віддавати свій округ

ЦВК ВИЗНАВ НЕДІЙСНИМИ ВИБОРИ В ОКРУЗІ ЗВАРИЧА




__________________
NB. Про харківське побоїще під час виборів, про те, хто ж став мером у Черкасах і Кіровограді, про шоу єдунів на Буковині, про те, як на Львівщині можна виграти вибори, про депутата/недепутата Грача, про останню волю Василя Куйбіди- про все це читайте у розділі "Української правди" ВИБОРИ 2002

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...