Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма запропонував Ющенку створити більшість

Четвер, 11 квітня 2002, 21:01
Успішний розвиток України як демократичної держави буде залежати від того, чи вдасться створити дієздатну більшість у Верховній Раді, заявив президент України Леонід Кучма в інтерв'ю агентству Reuters.

"Якщо в парламенті, суспільстві переможуть здорові і прагматичні сили, і дійсно, буде створена ця конструктивна більшість, яка разом з урядом буде спільно вирішувати проблеми, то я бачу дуже і дуже райдужні перспективи не тільки на цей рік, але і на майбутнє", - сказав глава держави.

Кучма зазначив, що його не бентежить розклад сил в новому парламенті, оскільки, з його слів, сьогодні існує як мінімум кілька "конфігурацій" майбутньої стабільної більшості, яке здатне перетворити Верховну Раду на "центр стабільності" в країні.

На думку президента, у переможців нинішньої парламентської кампанії - блоків "За єдину Україну" і "Наша Україна" - немає розбіжностей в стратегічних питаннях, і створення більшості залежить від того, чи будуть здатні лідери цих блоків відкинути амбіції і піти на співпрацю.

"У "Нашої України і "За єдину Україну" в стратегічних поглядах на майбутнє немає ніяких розбіжностей. Це перше, тому далі все залежить від розуму, від того, як поставити в рамки власні особисті амбіції однієї й іншої сили. Там досить амбіційних політиків", - сказав Кучма.

"Я запропонував Ющенку - будь ласка, формуйте більшість. Але не від мене повинно все це вийти - від них самих. Це не повинно бути предметом торгу, не повинно бути предметом натиску. Це повинно бути предметом головної ідеології розвитку країни. Якщо ми всі декларуємо те, що декларували - то розбіжностей не повинно бути, а якщо ми прийшли за портфелями, то, звичайно, розбіжності будуть", - відзначив президент, додавши: "Я хотів би стримати запал деяких переможців".

Як повідомлялося, найбільшу фракцію в парламенті - близько 180 депутатів - може створити блок пропрезидентських партій "За єдину Україну". На друге місце може розраховувати блок екс-прем'єра Віктора Ющенка "Наша Україна" зі 120 мандатами, а третє місце може зайняти Компартія, у фракцію якої збираються увійти близько 70 депутатів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування