Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" і "Єда" вже обговорили, кому дістануться всі портфелі

П'ятниця, 12 квітня 2002, 11:08
На попередніх переговорах блоки "За єдину Україну" і "Наша Україна" обговорили, на які посади вони претендують в Кабінеті міністрів, Верховній Раді, в обласних адміністраціях, заявив лідер "Трудової партії" Сергій Тігіпко, виступаючи вечором у четвер в ефірі телеканалу "1+1".

Тігіпко, партія якого входить до блоку "За єдину Україну", вів переговори з координатором блоку "Наша Україна" Романом Безсмертним. "Була позиція Романа Петровича виказана, була моя позиція - ми обговорили їх і передали цю інформацію своїм лідерам блоків", - сказав Тігіпко.

Відповідаючи на питання, на які посади претендують блоки, він сказав: "Ми домовилися, що не будемо поширювати цю інформацію, оскільки ми тільки ведемо переговори".

При цьому Тігіпко зазначив, що остаточне рішення ухвалюватимуть лідери і ради блоків.

На його думку, більш за все розмов буде навкруги посади прем'єр-міністра. "Всі розуміють, наскільки важлива ця посада. Всі розуміють, що ця посада може бути цікавою для тих людей, які хотіли йти на президентські вибори", - сказав лідер партії.

Тігіпко нагадав позицію блоку про те, що посада прем'єра не буде "розмінною монетою". Відзначаючи нинішню стабільну економічну ситуацію в країні, він підкреслив: "Ми б не хотіли робити такі серйозні зміни в уряді. Ми заявляли і заявляємо, що бачили б зараз прем'єр-міністром Кінаха і абсолютно були готові до змін, до будь-яких комбінацій в уряді".

Тігіпко негативно відповів на питання наскільки можливий варіант формування більшості без "Нашої України" на базі блоку "За єдину Україну" і СДПУ(О). "Я вважаю, що такий варіант стабільної більшості не дасть. Я вважаю, що більш стабільною могла б бути домовленість на деякий час тих сил, які сьогодні більше підходять для виконання задач, що стоять перед Україною", - сказав лідер партії.

При цьому він висловив думку, що більшість повинна бути правоцентристською. За словами Тігіпка, перед Україною два основні "вектори змін": створення ліберальної, ринкової економіки і демократичні реформи. "Я вважаю, що на цьому етапі краще було б домовлятися правоцентризму", - сказав він.

Тігіпко відзначив, що монолітна майбутньої фракції "За єдину Україну" буде залежати від того, "наскільки прогресивно поводитиметься прем'єр-міністр, Кабінет міністрів". "Якщо буде прогресивна робота, якщо таку роботу можна буде презентувати людям, і люди підтримуватимуть таку роботу, то фракція буде залишатися монолітною", - вважає він.

Політик також відкинув думку, що президентські вибори, що наближаються, зможуть вплинути на монолітність фракції. "Я упевнений, що ми зможемо домовитися у своєму блоці. І якщо й постане питання президентських виборів, ми зможемо домовитися по одній кандидатурі і всі разом підтримати її", - зазначив він.

При цьому Тігіпко погодився з позицією президента про те, що якщо той вже зараз оголосить майбутні кандидатури на посаду глави держави, це "зашкоджатиме країні". На його думку, "дуже важливо почекати, скажімо, півтора роки, після цього вже починати президентську кампанію".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування