Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якою буде більшість, таким буде уряд. Кучма обіцяє зміни

П'ятниця, 12 квітня 2002, 13:18
Президент України Леонід Кучма заявляє, що у Кабінеті міністрів відбудуться зміни, які будуть залежати від конфігурації парламентської більшості.

В інтерв'ю журналістам у п'ятницю в Києві він підкреслив, що зміни уряду не буде "у жодному випадку". Разом з тим Кучма відзначив, що в самому уряді "обов'язково будуть зміни, які будуть залежати від конфігурації парламентської більшості".

Президент висловив упевненість, що парламентська більшість буде створена. "Ми сьогодні маємо трохи інший парламент", ніж попередній, відзначив він. Так, у парламенті, обраному у 1998 році, було менше депутатів, які стояли на пропрезидентських позиціях.

Відповідаючи на питання, чи буде збережений Кабінет міністрів, Кучма підкреслив: "Є Конституція, і давайте Конституції дотримуватися". За словами президента, він згоден розглядати питання створення коаліційного уряду тільки за умови закріплення відповідної норми у Конституції.

"Де гарантія, що через місяць другий цей уряд не розпадеться, а в президента не буде ніяких важелів впливу на цей процес. Я вже награвся. Сьогодні в Україні головне - стабільність і цю стабільність я бачу у Кабінеті міністрів", - сказав Кучма, маючи на увазі коаліційний уряд.

Говорячи про членів Кабінету міністрів, які отримали перемогу на парламентських виборах (6 з 8 міністрів, які балотувалися у парламент), президент відзначив, що вони повинні самі вибирати, де працювати - у парламенті або Кабінеті міністрів. "Якщо у них бажання є (піти до парламенту) - будь ласка, ніхто не тримати нікого не буде", - сказав Кучма.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування