Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Скарга Жира буде розглянута у понеділок

П'ятниця, 12 квітня 2002, 16:45
Верховний суд України у понеділок розгляне скаргу голови тимчасової слідчої парламентської комісії у справі Гонгадзе" Олександра Жира на рішення Центрвиборчкому України від 7 квітня.

Таке рішення було прийнято у п'ятницю в ході судового засідання.

До даної справи були залучені копії протоколів про підсумки виборів на ряді ділянок 35-го виборчого округу - надані дільничними комісіями і надані спостерігачами на цих дільницях. Кількість голосів, відданих за кандидатів на цих дільницях не співпадає. Крім того, на протоколах, наданих дільничними комічіями, відсутні підписи спостерігачів.

До справи також залучена відеокасета із записом, що свідчить про те, що представники Дніпропетровської обласної держадміністрації консультували представників дільничих виборчих комісій 35-го округу, як необхідно привести у відповідність цифри протоколів дільничих комісій.

У ході засідання суду представник Жиру Олексій Різников заявив про те, що окремі пункти оскарженого рішення ЦВК "є неправомірними". На його думку, неправомірним було і рішення Центрвиборчкому про уточнення протоколів, наданих дільничими комісіями в окружну виборчу комісію. "ЦВК фактично відсторонився від цього питання", - підкреслив Різников.

Крім того, за його словами, на деяких дільницях цього округу складалися два екземпляри протоколів без помітки "уточнений", що є порушенням закону про вибори народних депутатів. У зв'язку з цим вибори на чотирьох дільницях повинні бути визнані недійсними, що дає підстави для визнання недійсними виборів у цілому окрузі, підкреслив представник Жира.

В інтерв'ю журналістам Різников також підкреслив, що у випадку незадоволення Верховним судом скарги Жира його представники мають намір оскаржити нове рішення окружної виборчої комісії про результати виборів, прийняту на основі уточнених протоколів дільничих виборчкомів.

Різников також нагадав, що Жир оскаржить рішення Центрвиборчкому від 7 квітня 2002 року в частині відмови ЦВК визнати вибори у 35-му окрузі недійсними, а також розв'язання зобов'язати окружну виборчу комісію №35 провести уточнення даних протоколів дільничих виборчих комісій, на основі чого ухвалити нове рішення про результати виборів у цьому окрузі.

У п'ятницю Верховний суд України не задовольнив клопотання представників Жира з проханням заборонити Центрвиборчкому офіційно оприлюднювати результати виборів у 35-му одномандатному виборчому окрузі до кінця розгляду справи за скаргою Жира на рішення ЦВК від 7 квітня 2002 року.

Як повідомлялося, голова слідчої парламентської комісії з розслідування "справи Гонгадзе" Жир звернувся у вівторок у Верховний суд з приводу фактичного незадоволення Центрвиборчкомом його скарги у зв'язку з фальсифікацією результатів виборів в цьому окрузі.

Своїм рішенням ЦВК відмінив рішення окружкому про результати виборів у 35-му окрузі, де переможцем визнаний Віктор Драчевський і зобов'язав окружком провести перевірку протоколів дільничих комісії і протоколів, наданих Жиром, і на підставі цієї перевірки ухвалити рішення про результати виборів.

Драчевський є одним з 16-ти кандидатів у депутати, обраних по мажоритарних округах в Дніпропетровській області, які заявили про входження у парламентську фракцію блоку "За єдину Україну".

Інтерфакс-Україна-вибори

Читайте також:

ЦВК зможе оприлюднити результати по округу Жира до закінчення розгляду справи у Верховному суді

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: