Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко і Шкіль – одна команда?

П'ятниця, 12 квітня 2002, 16:57
Новообрані народні депутати Юлія Тимошенко і Андрій Шкіль заявляють, що продовжать боротися за зміну запобіжного заходу для 15 членів УНА-УНСО, які звинувачуються в участі масових порушень 9 березня 2001 року у Києві.

У п'ятницю, виступаючи перед журналістами після свого звільнення з-під варти, Шкіль заявив, що "зробить все, щоб звільнити своїх братів".

Він підкреслив, що це "справа втратила всяку судову перспективу", оскільки членів УНА-УНСО "звинувачують у злочині проти суспільства". "А суспільство виказало тому, хто, на думку слідства, є організатором безладдя, повну довіру", - відзначив він.

"Це буде тільки знущанням над тими людьми, які знаходяться у слідчому ізоляторі", - сказав він.

У свою чергу лідер блоку Юлія Тимошенко, яка була присутня у суді при звільненні Шкіля, відзначила: "З одного боку для всіх нас сьогодні щасливий день, оскільки Андрій може працювати у нашій команді".

"Це дійсно людина, яка ніколи не змінить інтересам України", - підкреслила вона. З другого боку, за її словами, "це все ж таки важкий день, оскільки багато хлопців залишилося за гратами".

Лідер блоку також заявила, що продовжить боротися за звільнення з-під варти 15 членів УНА-УНСО. "Поки Кучма буде залишатися на своїй посаді, а кращі сини України - за гратами, ми будемо в опозиції до того, що відбувається", - сказала Тимошенко.

Як повідомлялося, Шкіль заявив, що має намір у новому скликанні Верховної Ради приєднатися до фракції, яка буде сформована на основі виборчого Блоку Юлії Тимошенко.

9 березня минулого року у Києві відбулися зіткнення між учасниками антипрезидентської акції і правоохоронними органами. СБУ порушило кримінальну справу відносно організаторів і активних учасників безладдя і арештувала ряд членів УНА-УНСО, у тому числі Андрія Шкіля.

У п'ятницю Голосіївській місцевий суд Києва ухвалив рішення про звільнення Шкіля з-під варти у зв'язку з обранням його народним депутатом України. 15 членів УНА-УНСО продовжують залишатися у СІЗО. Після обрання Шкіля народним депутатом його справа повинна бути виділена в окреме виробництво і припинена.

Наступне засідання колегії суддів Голосїївського місцевого суду Києва у справі УНА-УНСО відбудеться 23 квітня.

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування