Шкіль приєднається до опозиційної фракції… "За єдину Україну!"

П'ятниця, 12 квітня 2002, 17:06
Звільнений у п'ятницю з-під варти обраний народним депутатом України Андрій Шкіль не виключає, що новий склад Верховної Ради зніме з нього депутатську недоторканність.

"Цілком можливо, що парламент за це проголосує, оскільки, затягуючи моє звільнення, влада "мабуть сподівалася, що на першому ж засіданні" недоторканність знімуть, сказав Шкіль в інтерв'ю журналістам в п'ятницю, після того, як був звільнений з-під варти у залі кінотеатру "Загреб", де проходило судове засідання у справі про масові порушення 9 березня 2001 року, в організації яких він звинувачується.

В той же час, за словами Шкіля, він має намір "працювати всі чотири роки і виправдати довіру тридцяти п'яти тисяч громадян", які "всупереч волі існуючого режиму, всупереч обставинам, всупереч всьому добилися" його обрання.

Відповідаючи на питання журналістів, він також заявив, що має намір у парламенті приєднатися до фракції, створеної на основі виборчого Блоку Юлії Тимошенко. "Я однозначно буду в опозиційній фракції", - сказав він. У той же час Шкіль пожартував, що "швидше опозиційною фракцією до парламенту буде блок "За Єдину Україну!".

Говорячи про майбутню діяльність у Верховній Раді, обраний депутат відзначив, що "в Україні зараз достатньо добрих законів, не вистачає тільки їхнього виконання". "Ув'язнені вивчають Конституцію, як казковий твір, оскільки у кожній справі є по два, по три порушення Конституції безпосередньо", - сказав Шкіль.

У найближчих його планах - поїздка в округ, де він був обраний. Шкіль повідомив, що його основний конкурент по округу Леонід Ткачук у період виборчої кампанії надав допомогу виборцям, зокрема встановив насоси в одній з лікарень, "а після того, як програв - все забрав назад". Шкіль заявив, що "планує розібратися у ситуації, що склалася".

Як повідомлялося, Шкіль був звільнений з-під варти в п'ятницю рішенням колегії суддів Голосіївського місцевого суду Києва, що задовольнила клопотання адвокатів, подане у зв'язку з обранням Шкіля народним депутатом.

9 березня минулого року у Києві відбулися зіткнення між учасниками антипрезидентської акції і правоохоронними органами. Служба безпеки порушила кримінальну справу відносно організаторів і активних учасників порушень й арештувала ряд членів УНА-УНСО, 16 з яких, включаючи Шкіля, зараз проходять звинуваченими у справі.

Знаходячись під арештом, Шкіль був обраний народним депутатом по 121-му виборчому округу в Львівській області, що офіційно підтвердила окружна комісія. Згідно з рішенням Конституційного суду від 19 жовтня 1999 року, депутатська недоторканність поширюється на депутата з моменту визнання його обраним окружною комісією.

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування