Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Редактор газети "Свобода" від міліції не ховається, але спілкуватися з нею не хоче

П'ятниця, 12 квітня 2002, 17:30
Головний редактор газети "Свобода" Олег Ляшко не ховається від слідства і збирається з'явитися на допит у Черкаську прокуратуру, куди він був викликаний повісткою в якості підозрюваного. Про це він повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

У той же час, за його словами, до редакції газети у п'ятницю прибув озброєний наряд міліції "у повному обмундируванні і з автоматами" і з наміром його арештувати. Ляшку вдалося непомітно залишити будівлю.

У п'ятницю вранці представник Черкаської облпрокуратури запропонував редактору "Свободи" "поїхати до Черкас для того, щоб свідчити в якості свідка" у справі, пов'язаній з подіями у видавництві "Республіка". Після відмови Ляшка приїхати у Черкаси, представник облпрокуратури пред'явив йому постанову Соснівського райсуду від 11 квітня "про надання права на арешт підозрюваного і доставку його у суд під охороною".

За словами Ляшка, постанова не була оформлена неналежним чином і, крім того, незаконна, оскільки суд не має права видавати подібних документів, тому він все ж таки відмовився слідувати з міліціонерами.

Як повідомлялося, за інформацією газети "Свобода", Черкаською облпрокуратурою 23 березня порушено кримінальну справу за фактом опору Ляшка і працівниками видавництва "Республіка" працівникам правоохоронних органів при виконанні ними службових обов'язків, а також за фактом зловживання співробітниками "Республіки" службовим становищем.

"Мотивом для порушення кримінальної справи став опублікований у №11 газети депутатський запит народних депутатів Григорія Омельченка, Анатолія Єрмака і Віктора Шишкіна, в якому повідомлялося про отримання генпрокурором України Михайлом Потебеньком хабаря у 600 тис. гривень від народного депутата України, колишнього помічника президента Олександра Волкова".

У ніч на 24 березня у селі Піщане Золотоніського району Черкаської області автомобіль ГАЗ-53 черкаського видавництва "Республіка", який віз до Києва 107-тисячний тираж чергового номера "Свободи", зупинили дві міліційні машини. Водія грузовика витягли з машини, а наклад газети викинули у річку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...