Вибори мера Черкас – недійсні. Волошина знято з реєстрації

П'ятниця, 12 квітня 2002, 20:40
Черкаський міськвиборчком на засіданні у п'ятницю відмінив власне рішення про реєстрацію Анатолія Волошина кандидатом на посаду мера у зв'язку з численними скаргами щодо порушення кандидатом закону у ході виборчої кампанії.

Крім того, виборчком, виконуючи рішення Сосновського місцевого суду Черкас від 11 квітня, за яким комісія була зобов'язана підвести остаточні підсумки голосування і оприлюднити ім'я мера, вважає за неможливе визнати вибори мера дійсними, у зв'язку з істотними порушеннями у ряді округів, а також неможливістю повторної перевірки до 17.00 п'ятниці всіх протоколів, повернених з суду у виборчком вранці.

Як повідомила прес-секретар діючого мера Володимира Олійника Тетяна Немченко, у цьому рішенні міськвиборчком відзначив, що не бачить правових і технічних підстав оприлюднювати результати виборів, які є недійсними".

Другим пунктом даного рішення виборчком призначив перевибори на 16 червня. У цей день відбудуться перевибори міського голови, а також депутатів в міськраду в округах №4 і 44.

У зв'язку з тиском на міськвиборчком, комісія у зверненні до жителів Черкас і сесії міськради заявила про намір оголосити у понеділок про саморозпуск.

Як повідомлялося, Соснівській місцевий (районний) суд Черкас 11 квітня відмінив рішення міськвиборчкому про визнання виборів міського голови недійсними і про призначення перевиборів. Суд мотивував своє рішення тим, що в 58 з 60 округів по виборах депутатів міськради міськвиборчком визнав вибори дійсними.

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування