Представникам "Нашої України" подобається і влада, і опозиція

Субота, 13 квітня 2002, 14:15
Микола Поровський, лідер Республіканської християнської партії України, що входить до блоку "Наша Україну", дає зрозуміти, що в "Нашій Україні" поки немає єдиної думки про те, на яких принципах блок буде брати участь в створенні парламентської більшості в новій Верховній Раді України.

У суботу на прес-конференції у Києві Поровський повідомив, що питання про співпрацю в майбутньому парламенті з іншими політичними силами обговорювалося на засіданні політради блоку, яке відбулося днями.

За словами лідера РХП, до цього питання існує два підходи.

Зокрема, згідно з першим, який відстоював і Поровський, блок "Наша Україна" повинен брати участь в створенні коаліційного уряду, а також в створенні на "жорстких чітких позиціях" парламентської більшості, в тому числі, в співпраці з "блоком влади", за винятком Соціал-демократичної партії України (об'єднаної).

На його думку, протиріч між програмами блоків "Наша Україна" і "За єдину Україну!" не існує. Лідер РХП вважає, що більшість повинна бути створена на принципах реформування національної економіки.

Разом з тим, за словами Поровського, на політраді блоку були висловлені й інші позиції, зокрема, про необхідність прийняти сторону опозиції, оскільки, зазначив він, очевидно, що Україну "восени чекають важкі економічні часи". Вже зараз уряд і президент стурбовані виконанням бюджету на 90%, і, очевидно, необхідно буде ухвалювати непопулярні рішення, заявив лідер РХП.

У той же час Поровський заявив, що зараз немає необхідності змінювати нинішній уряд, очолюваний Анатолієм Кінахом. Він також зазначив, що не схиляється до думки про те, що Віктор Ющенко повинен знову претендувати на посаду прем'єра, оскільки це може викликати негативну реакцію з боку Росії.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...