Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Юнаків, які побили вікна синагоги, затримано

Понеділок, 15 квітня 2002, 11:24
В українській столиці затримано вісьмох юнаків, яких підозрюють у нападі в суботу на Центральну синагогу в Києві. Міліція розглядає цей інцидент як звичайне хуліганство, а головний рабин синагоги говорить про акт антисемітизму.

Півсотні футбольних уболівальників після матчу "Динамо" - "Металург" потрощили вікна синагоги та жорстоко побили її головного рабина. Подію бачило чимало віруючих, які розходилися після вечірньої молитви. Головний рабин Моше Асман чув, як молодики вигукували: "Бий жидів та синагогу!"

Втім, правоохоронці запевняють, що ця акція не мала антисемітської спрямованості. Київська міліція почала розслідування за фактом хуліганства. На думку Володимира Евентова, міжнародного експерта з прав людини, погром засвідчив недостатню захищеність єврейських храмів у складний час антиєврейських настроїв в усьому світі.

В інтерв'ю "Німецькій хвилі" правозахисник сказав, що в Україні, де існує конфесійний та міжнаціональний мир, забули про заходи безпеки, і слідчі мають розібратися, хто організував цей інцидент. Правозахисник Евентов не чув про антисемітські організації в Україні, аналогічні російським "скінхедам", хоча, за його даними, існують специфічні періодичні видання та люди, які роздмухують такі настрої.

У понеділок о 15 годині в УНІАНі відбудеться прес-конференція з приводу подій навколо синаноги.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування