Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко має очолити опозицію - Чорновіл

Понеділок, 15 квітня 2002, 13:19
Народний депутат України Тарас Чорновіл переконаний, що лідер виборчого блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко повинен очолити опозицію, оскільки у Верховній Раді реально створюється "комуно-олігархічна більшість".

В інтерв'ю УНІАН
Чорновіл зазначив, що найбільш імовірним є створення ситуативної парламентської більшості, основою якої стане блок "За єдину Україну!", який блокуватиметься з СДПУ(О) або з комуністами. За цих умов, на переконання Чорновола, для "Нашої України" є єдиний логічний хід з огляду на 2004 рік - йти в опозицію.

На думку депутата, Ющенку так чи інакше доведеться звикати до слова "лідер опозиції", якщо він зможе психологічно ним стати. Водночас Чорновіл переконаний, що Ющенко і до цього часу був в опозиції. "Але якщо він формалізує своє входження в опозицію і очолить її, то й конфігурація майбутньої більшості з відтермінуванням на рік буде інакшою, і перспективи на 2004 рік дуже високі", - підкреслив Чорновіл.

Коментуючи переговорний процес між блоками "Наша Україна" та "За єдину Україну!", Чорновіл зауважив, що процес створення більшості відбувається за умов дуже жорсткого тиску й супроводжується "масовим скуповуванням і заганянням депутатів-мажоритарників до блоку "За єдину Україну!".

В таких умов, на думку Чорновола, говорити про якісь нормальні виважені консультації дуже важко. Він припускає, що найближчим часом постійно діючої більшості не буде. На його думку, буде ситуативна більшість з вищеназваних політичних сил, яка утворюватиметься для вирішення питань розподілу основних портфелів у парламенті.

Чорновіл переконаний, що ця більшість дуже скоро розвалиться, оскільки вже сьогодні спостерігається внутрішнє напруження у блоці "За єдину Україну!", "яке стає критичним". Зокрема, за його словами, "це і чергове бажання зробити демарш донецького угруповання, що логічно, оскільки вони здобули найбільшу кількість мандатів у блоці".

Крім того, Чорновіл переконаний, що люди, які були "куплені або загнані в "За єдину Україну!", очевидно, десятками почнуть виходити з цієї фракції" відразу після того, як розпочнеться процес імпічменту президента України.

Чорновіл підкреслив, що новий парламент обов'язково розпочне процес імпічменту. За його словами, "він розпочнеться з цілої низки питань, серед яких буде справа, пов'язана з плівками майора Миколи Мельниченка, справа Георгія Гонгадзе, відновлення розслідування у справі вбивства В'ячеслава Чорновола і, крім усього іншого, справа щодо продажу зброї, зокрема й до Іраку".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
Усі новини...