Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко збирається позбавити "єду" навіть цих скромних результатів

Понеділок, 15 квітня 2002, 14:02
Блок Юлії Тимошенко після офіційного оприлюднення підсумків виборів збирається оскаржити у Верховному суді результати на окремих округах і дільницях, де, на думку БЮТи, вони були сфальсифіковані.

Тимошенко, спираючись на дані паралельного підрахунку голосів, зазначила, що фальсифікація на минулих виборах відбувалася за кількома технологіями. Одна з них – це визнання недійсними тих бюлетенів, на яких виборці підтримали опозиційні сили.

За словами Тимошенко, загальна кількість недійсних бюлетенів сягнула 950 тисяч і на деяких дільницях недійсними визнавалися "80-100% бюлетенів". "В основному це ті дільниці, де перемагали опозиційні сили та "Наша Україна", - зазначила вона. Тимошенко також продемонструвала протокол, де всі бюлетені були визнані недійсними.

Тому, за словами Тимошенко, блок збирається через Верховний суд примусити виборчкоми провести перерахунок за протоколами, де бюлетені були визнані недійсними.

Також блок збирається через Верховний суд ініціювати перерахунок голосів на дільницях, де 100% виборців підтримали блок "За єдину Україну". При цьому БЮТи в якості свідків збирається залучити людей, які голосували на цих дільницях за інші сили.

Крім того, блок Тимошенко збирається в ВСУ оскаржити результати в округах, де цифри протоколів, отриманих спостерігачами і членами комісій від БЮТ, не співпадають з даними Центрвиборчкому. "Таких округів понад половина", - повідомила вона.

Також БЮТ "обов'язково оскаржуватиме" у суді результати виборів на дільницях у Донецькій області, де на понад 200 з них у протоколах підрахунку голосів на місці блоку Тимошенко стояв "Блок Наталії Вітренко". "Тобто блок Вітренко був проставлений двічі, а ми – взагалі відсутні", пояснила вона.

Водночас Тимошенко заявила, що її блок "категорично" не збирається визнавати вибори недійсними, а лише прагне "суттєво переглянути відсоток між партіями та блоками".

"Сьогодні ще зарано говорити про формування більшості на базі блоку "За єдину Україну!", - зазначила Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування