Тимошенко планує звільнити Кучму та Кінаха, а також ввести ембарго на рейтинги

Понеділок, 15 квітня 2002, 15:06
Одними з перших рішень нової Верховної Ради, які ініціюватиме блок Тимошенко, буде імпічмент президенту та зміна уряду Анатолія Кінаха.

Як повідомила Юлія Тимошенко на прес-конференції у Києві, для початку процедури імпічменту не треба ухвалювати нових законів і досить проголосувати тільки відповідну постанову парламенту.

Заміну уряду Тимошенко аргументує програшем блоку "За єдину Україну" на виборах, а також тим, що Кабмін Кінаха не зміг "утримати досягнення Ющенка". За словами лідера БЮТ, зараз "руйнуються" макроекономічні показники, спостерігається "провал у виконанні бюджету і очевидна нестабільність у ПЕК".

Водночас Тимошенко зауважила, що у новому парламенті не буде "реальної працездатної стійкої більшості", а будуть лише ситуативні голосування: "Майже точно "За єдину Україну" та "Наша Україна" висуватимуть різних кандидатів на посаду президента, то яка може бути стабільна більшість?" Вона додала, що у "групи демократичних сил, яка пройшла до парламенту", також є 2-3 кандидатури голови уряду.

Тимошенко також повідомила, що БЮТ поки не узгодив свої позиції з блоком Ющенка через відпустку останнього, але збирається ініціювати таку зустріч "найближчим часом".

На цій же прес-конференції Тимошенко виступила з відкритим зверненням на адресу самовисуванців-переможців у мажоритарних округах не вступати до фракції "За єдУ":

"Дні цієї влади полічені, а ви лише продовжите агонію режиму, дискредитуєте і скомпроментуєте себе як незалежні політики. Я не закликаю вас вступати до нашої фракції чи долучатися до опозиційних сил. Але ви маєте залишатися НАРОДНИМИ ДЕПУТАТАМИ УКРАЇНИ, а не знаряддям кримінально-адміністративної системи, нечистих на руку політиків", - ідеться у зверненні.

Також серед кроків нової Верховної Ради Тимошенко назвала зміни до закону про вибори, які включали б перехід на пропорційну систему та заборону на "оприлюднення рейтингів під час виборчої кампанії".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування