Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нові депутати можуть і не стати депутатами

Понеділок, 15 квітня 2002, 19:20
Кількість депутатів, яких ЦВК України офіційно оголосив обраними в одномандатних округах, може стати меншою, оскільки в апеляційних судах продовжується розгляд скарг на результати виборів в кількох округах, заявив секретар ЦВК Ярослав Давидович.

Він повідомив, що ЦВК вже подав відкоректовані списки депутатів, обраних в одномандатних округах без урахування 82-го округу, де вибори визнані недійсними, для публікації в газетах "Голос України" і "Урядовий кур'єр"

У той же час до ЦВК надійшли матеріали щодо 6 округів, де ЦВК не оприлюднив офіційні дані результатів виборів. "Кількість депутатів, обраних в одномандатних округах, буде змінюватися до дня реєстрації", - сказав Давидович.

Проводячи паралелі між попередніми виборами, коли згідно із законом районний суд міг визнати вибори в одномандатному окрузі недійсним, секретар ЦВК зазначив, що в новому законі "планка вище", тобто таке рішення може ухвалити апеляційний суд (колишній обласний або міський). "Сподіваємося, що і якість буде вище", - сказав він.

Давидович також нагадав, що протягом 20 днів, починаючи з сьогоднішнього дня, всі обрані депутати повинні подати до ЦВК необхідні документи про звільнення з попереднього місця роботи або про відмову від мандата депутата місцевої ради або сільського, селищного, міського голови.

Він нагадав, що якщо через 20 днів депутат не надасть необхідні документи для реєстрації без поважної причини, то ЦВК має право зареєструвати наступного за партійним списком депутата або відмінити результати виборів в одномандатному окрузі та призначити повторні вибори.

"Терміни чітко регламентовані", - підкреслив Давидович. Кажучи про те, яким критеріями буде керуватися ЦВК при визначенні поважності причини, Давидович підкреслив, що це буде вирішуватися в кожному конкретному випадку.

Підсумкова прес-конференція за результатами виборів в Україні відбудеться після того, як ЦВК завершить розгляд всіх скарг, що надійшли в ЦВК, а також після завершення всіх судових розглядів за скаргами кандидатів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування