Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жир може потрапити до парламенту

Понеділок, 15 квітня 2002, 19:43
Верховний Суд України частково задовольнив скаргу Олександра Жира і визнав недійсними вибори на 8 дільницях виборчого округу №35 та зобов'язав Центральну виборчу комісію провести підрахунок голосів у цьому окрузі без врахування цих дільниць.

Верховний Суд зобов'язав ЦВК встановити результати виборів на підставі протоколів дільниць 35-го округу без врахування протоколів 8-ми дільниць (№3, №4, №9, №12, №14, №27, №40, №54) та оголосити переможця в цьому окрузі за результатами цього підрахунку.

Як відомо, представники Жира заявляли, що на цих восьми дільницях існує по два протоколи (причому жоден з них не має помітки "уточнений"), які містили різні дані, що, на думку представників Жира, унеможливлює встановлення достовірних результатів виборів на цих дільницях, з чим погодився у своєму рішенні й ВС.

Також було скасовано постанову ЦВК від 7 квітня в частині доручення ЦВК окружній виборчій комісії уточнити цифри в протоколах на вищеназваних дільницях.

Як зазначив представник Жира, лише на 14-й дільниці різниця голосів, відданих за Жира та Віктора Драчевського (кандидата в цьому окрузі від блоку "За єдину Україну!"), становила 720 голосів на користь Драчевського.

Тим часом, без урахування голосів восьми дільниць 35-го виборчого округу №35, вибори в яких Верховний Суд визнав сьогодні недійсними, переможцем може стати Олександр Жир, тому що за даними копій протоколів, переданих УНІАН представниками Жира, саме він переміг у 35-му окрузі.

Зокрема, в протоколі окружної виборчої комісії про підсумки голосування в одномандатному виборчому окрузі №35 (уточненому) за Віктора Драчевського проголосувало 32 тис. 693 виборця, за Жира - 31 тис. 602 (дані з усіх дільниць). Якщо відмінусувати голоси, подані за обох кандидатів на 8-ми дільницях цього округу, то виходить, що за Жира проголосували 29 тис. 848 виборців, за Драчевського - 29 тис. 328.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...