Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура вже думає про те, як зняти зі Шкіля імунітет

Понеділок, 15 квітня 2002, 19:46
Найпевніше, Генеральна прокуратура України буде ставити перед новим українським парламентом питання про дачу згоди на позбавлення депутатської недоторканості і притягнення до кримінальної відповідальності екс-лідера УНА Андрія Шкіля, вважає високопосадове джерело в Генеральній прокуратурі України.

"Упевнений, що це питання буде поставлено, оскільки цей крок буде послідовним в даній ситуації", - сказав він в понеділок в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

На думку співрозмовника агентства, той факт, що Шкіль став народним депутатом, "ні в якій мірі не пом'якшує його провини і відповідальності за цей злочин (організація і участь в масовому безладді)". "Депутатський мандат не є амністією або індульгенцією", - підкреслив він.

Джерело також зазначило, що прокуратура направила цю карну справу в суд "тільки тоді, коли провина обвинувачених була доведена слідством безперечно".

При цьому він нагадав, що правом на внесення такого подання до парламенту володіє тільки генеральний прокурор України.

Як повідомлялося раніше, в березні минулого року Служба безпеки України порушила кримінальну справу щодо організаторів і активних учасників заворушень, що мало місце 9 березня 2001 року в Києві. Були арештовані ряд членів УНА-УНСО, в тому числі Шкіль. По закінченні слідства справа була передана до Голосеївського місцевого суду столиці, який 12 квітня 2002 року ухвалив рішення про звільнення Шкіля з-під варти в зв'язку з обранням його народним депутатом. 15 членів УНА-УНСО продовжують залишатися під вартою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування