Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американці в НАТО зацікавилися "Кольчугою для Саддама"

Вівторок, 16 квітня 2002, 11:00
Місія США при НАТО вивчає питання, чи постачала Україна зброю Іраку. Водночас представники альянсу не порушували цю тему під час зустрічі в штаб-квартирі НАТО з українською делегацією, повідомляє "Німецька хвиля".

Один з представників НАТО сказав, що альянс не може нині ставити питання щодо можливого продажу української зброї до Іраку, оскільки така інформація офіційно не підтверджена.

Заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони України, директор Інституту проблем міжнародної безпеки Сергій Пирожков зауважив в інтерв'ю "Німецькій хвилі", що може чекати Україну, якщо буде підтверджено її участь у незаконному продажу зброї Іраку: "Безумовно, це, перш за все, дуже серйозно вплинуло б на наші відносини із США. Тому що США вважають, що поставки зброї в Ірак, коли є санкції Ради Безпеки ООН, є порушенням норм міжнародного співробітництва й спілкування", - сказав Пирожков.

Він, однак, нагадав, що посол США в Києві Карлос Паскуаль не дав стовідсоткового підтвердження поставок української зброї Багдаду. Отже, вважає Пирожков, в НАТО поки що не будуть серйозно сприймати звинувачення щодо України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування