МЕЛЬНИЧЕНКО БУДЕ У ПАРЛАМЕНТІ?

Вівторок, 16 квітня 2002, 13:23
Соціалістична партія України повторно звернулася до Верховного Суду України зі скаргою на рішення ЦВК про зняття з реєстрації кандидатом в народні депутати колишнього майора Державної служби охорони Миколи Мельниченка.

Про це в інтерв'ю УНІАН повідомив лідер соціалістів Олександр Мороз.

Він зазначив, що ця скарга була подана ВСУ ще місяць тому. За словами Мороза, справа прийнята Верховним Судом до розгляду, але поки що немає ніякої реакції і соціалісти не знають, коли відбудеться засідання.

Лідер СПУ повідомив, що зараз соціалісти готують подання до Європейського суду з прав людини, але "це складна робота". При цьому він зауважив, що лише після отримання рішення Верховного Суду України у них будуть юридичні підстави звертатись до Європейського суду з прав людини - зокрема те, що всі судові інстанції України будуть пройдені.

Мороз планує на початку наступного тижня зустрітись з керівництвом Верховного Суду, щоб дізнатись про стан розгляду їхнього звернення.

12 січня 2002 року рішенням IX з'їзду СПУ Мельниченка було внесено до виборчого списку Соцпартії під №15, а 22 січня СПУ подала в Центрвиборчком заяву про реєстрацію кандидатів у депутати від своєї партії разом з документами, власноручно заповненими Мельниченком. Однак, Центральна виборча комісія 26 січня 2002 року відмовила в реєстрації Мельниченку кандидатом у народні депутати України у багатомандатному загальнодержавному виборчому окрузі за списком СПУ.

Соцпартія оскаржила рішення ЦВК у Верховному Суді, але 8 лютого 2002 р. Верховний Суд України вирішив залишити без задоволення скаргу СПУ. Рішення суду є остаточним і оскарженню не підлягає.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...