Українські правоохоронці відмовились від допомоги ФБР у справі Гонгадзе

Вівторок, 16 квітня 2002, 16:03
Американські експерти ФБР, які перебували в Україні на запрошення українського уряду з 8 по 15 квітня, не змогли надати допомогу українським правоохоронним органам.

Як повідомляє прес-служба посольства США, раніше уряд України запросив групу експертів ФБР з розслідування вбивств проконсультувати українських слідчих у справі Георгія Ґонґадзе.

Група мала зустріч зі слідчими Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України.

"Метою приїзду групи ФБР був обмін думками з приводу методології та стратегії розслідування стосовно справи Ґонґадзе. Група не збиралася проводити своє розслідування", повідомляє посольство.

"На жаль, представники українських правоохоронців стверджують, що закони України забороняють ділитися будь-якою інформацією, що не вважається відкритою, і заявили, що вони не можуть обговорювати будь-які аспекти справи, розповісти про докази чи провести спільний огляд місць, що мають відношення до справи.

Внаслідок цього експерти ФБР були не в змозі надати поради, які могли б допомогти українським правоохоронним органам просунутися у розслідування вбивства Георгія Ґонґадзе".

За даними посольства до складу групи входили експерти, що працюють для Національного центру ФБР з аналізу тяжких злочинів, який часто консультує правоохоронні органи США та інших країн, надає експертну допомогу іншим правоохоронним установам.

Проте, як повідомляє посольство, Національний центр ФБР "і надалі готовий надавати допомогу українській стороні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...