Генпрокуратура розчарована експертами ФБР

Вівторок, 16 квітня 2002, 18:39
Заступник генерального прокурора Олексій Баганець вважає, що агенти ФБР США в ході надання допомоги слідству у справі про вбивство Георгія Гонгадзе "не дали нічого нового".

"Нічого нового, чого б ми раніше не вивчали, вони нам не дали", - сказав Баганець в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

Заступник генпрокурора нагадав, що в Україні знаходилися чотири агенти ФБР, які раніше "дипломатичними каналами виявили бажання надати допомогу" слідству.

"Американці обробляли інформацію, яка раніше була оприлюднена в засобах масової інформації, або була взяти ними з інших джерел, конкретизували і задавали нам питання. Ми надавали їм той матеріал, який вже не є темою слідства, оскільки даними, які складають таємницю слідства, згідно з міжнародним і українським законодавством, ми поділитися не можемо", - підкреслив заступник генпрокурора.

Баганець повідомив, що українське слідство погодилося прийняти від американських колег "будь-яку цінну інформацію", однак такої не було.

Відповідаючи на питання агентства про проведення третьої експертизи "таращанського тіла", Баганець нагадав, що безпосередньо проведенням експертизи і підбором експерта з Німеччини займається Головне бюро судових експертиз України. "Ми сказали, що не будемо заперечувати проти проведення ще однієї експертизи за участю німецького фахівця, однак досі відповідь з Бюро про готовність до проведення експертизи нам не надходила", - сказав він.

Крім цього, заступник генпрокурора повідомив, що з Німеччини досі також ще не надійшла відповідь від правоохоронних органів на запит Генпрокуратури про надання допомоги у вилучення висновків незалежної експертизи "таращанського тіла".

У лютому Україна офіційно звернулася до ФРН з проханням про допомогу в ідентифікації "таращанського тіла", коли представник Міністерства закордонних справ України передав німецькому посольству документи, в яких містилося прохання до уряду Німеччини про правову допомогу і підключення німецьких експертів до експертизи останків, знайдених в Таращанському районі Київської області.

Читайте також розповідь про безуспішну спробу американських експертів допомогти українській прокуратурі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
21:00
Журналісти вимагають замінити речницю Гуменюк: "Не дає показувати оборонців Херсонщини"
21:00
Як виникло життя на Землі? Вчені відтворили умови формування "будівельних блоків" організмів
20:56
Україна скликатиме Раду з НАТО, щоб посилити захист свого неба - Зеленський
20:49
відеоЗеленський: Китай може допомогти відновити мир для України
20:32
Із початку 2024 року майже 3 тисячам українців встановили діагноз "гостра реакція на стрес" – МОЗ
20:24
У Сенаті США чекають деталей пропозиції Джонсона щодо допомоги Україні та Ізраїлю
20:13
Латвія передасть Україні партію безпілотників в рамках "коаліції дронів"
20:12
Морський експорт російської нафти зріс до найвищого рівня за майже рік – Bloomberg
20:12
Ворог намагався 14 разів наступати на Новопавлівському напрямку – Генштаб
20:11
У NASA встановили походження таємничого об'єкта, що пробив дах будинку у Флориді
Усі новини...