Британія пропонує надати Україні спецстатус. Росії він вже не потрібен

Середа, 17 квітня 2002, 11:23
Великобританія запропонувала розпочати нові відносини з Україною, Білоруссю та Молдовою, прагнучи сприяти таким чином реформам у цих країнах, передає українська служба радіо "Німецька хвиля".

Після розширення Європейського союзу слід приділити особливу увагу розвитку відносин з Україною, Білоруссю та Молдовою, надавши їм "спеціальний статус сусіда". Таку пропозицію голови британського зовнішньополітичного відомства Джека Стро було підтримано міністрами закордонних справ країн ЄС на зустрічі в Люксембурзі.

Британський дипломат наголосив, що Лондон, пропонуючи встановити для трьох країн "спеціальний статус сусідів", дбає, аби в Україні, Білорусі та Молдові було впроваджено економічні, політичні реформи та покращено ситуацію з правами людини.

Якщо реформи йтимуть уперед, Євросоюз поступово лібералізуватиме торгівлю з Києвом, Мінськом та Кишиневом. Британський дипломат пояснив, що Росія не потребує "статусу спеціального сусіда" з двох причин: по-перше, ця країна вже давно межує з Євросоюзом, по-друге, відносини ЄС і Москви розвиваються і без того динамічно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування