Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жир вже переміг. Залишилося, щоб на це звернула увагу ЦВК

Середа, 17 квітня 2002, 12:42
Якщо ЦВК не виконає постанову Верховного Суду України щодо одномандатного виборчого округу № 35 про перерахування голосів без врахування 8 дільниць, де вибори визнані недійсними, представники виборчого блоку "Наша Україна" подадуть на ЦВК в суд. Про це заявив в середу член ПРП, народний депутат України Сергій Соболєв на прес-конференції в середу.

Згідно з рішенням Верховного Суду від 15 квітня представники партії "Реформи і порядок" на підставі отриманих протоколів провели перерахунок голосів та отримали такі результати: 29 720 голосів за Олександра Жира та 28 681 голос за Віктора Драчевського. Таким чином, переможцем у виборах народних депутатів у одномандатному виборчому окрузі має стати висуванець "Нашої України" Жир з різницею в 1039 голосів.

За словами Соболєва, Центрвиборчком отримав рішення Верховного Суду в той же день, проте жодним чином не відреагував на нього. Більш того, зазначив Соболєв, "вчора (у вівторок – УП) ЦВК надрукувала офіційні списки депутатів, в яких ви не знайдете Жира".

Зважаючи на те, що ЦВК має у своєму розпорядженні 5 діб від остаточного проголошення результатів виборів, щоб розібратися з усіма суперечливими питаннями, станом на середу у Центрвиборчкому залишилося лише три дні, щоб провести перерахунок голосів у виборчому окрузі № 35, сказав Соболєв. Якщо ЦВК "не виконає запис" Верховного Суду, зазначив він, представники планують робити подання до суду "щодо бездіяльності ЦВК та невиконання рішення суду".

На думку Соболєва, довести цю справу до кінця "є справою честі новообраних депутатів". Взагалі, за його словами словами, черга скасувань рішень щодо визнання переможцями в одномандатних виборчих округах кандидатів, які дали згоди вступити до фракції "Нашої України", є "спробою порушити хитку рівновагу в новообраному парламенті". Округи, на яких ЦВК не назвала переможців, Соболєв вважає "заручниками брудних виборчих технологій".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: