Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко: Влада санкціонувала атаку на "Нашу Україну", а Кучма переплутав функції

Середа, 17 квітня 2002, 14:24
Лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко заявляє про тиск з боку влади на блок, а також політичні і громадські організації, що підтримали його на виборах.

У середу, виступаючи перед депутатами, обраними в новий український парламент від "Нашої України", Ющенко підкреслив, що підприємці, які не приховували свою симпатію до "Нашої України", останнім часом відчули пильну увагу податківців".

Крім того, заявив Ющенко, "асоціацію землевласників та фермерів, яка в свій час практично стала ініціатором земельної реформи, під час виборчих перегонів вигнали з приміщення і пробували розколоти".

"Лідер Федерації профспілок Олександр Стоян (2-й номер в списку "Нашої України") і його однодумці стали об'єктом політичного тиску", - сказав лідер блоку.

Він також заявив, що "саме влада санкціонувала атаку на "Нашу Україну" в період виборчої кампанії. "Державні засоби масової інформації самовіддано обслуговували блок влади, особливо це торкається центральних телеканалів", - підкреслив Ющенко.

Ющенко підкреслив, що президент України Леонід Кучма "замість того, щоб гарантувати дотримання виборчого законодавства, став активним учасником виборів, відверто підтримав блок "За єдину Україну!". "Глава держави задовго до виборів призначив парламентську більшість, дозволивши керівнику своєї адміністрації заяви відносно політичної приналежності президента", - зазначив він.

"Навіть деякі укази глави держави використовувалися як піар-акції блоку "За єдину Україну!". Можливо, тому деякі документи сприймалися громадянами як лицемірство. Чи можуть люди, які ще учора заважали мітингам під Крутами, сьогодні ініціювати указ про день пам'яті героїв Крут? Чи будуть ці політики також пафосно шанувати цей день у післявиборчі роки?" - заявив лідер "Нашої Україна".

Він також зазначив, що "Наша Україна" виступає також за введення пропорційної системи виборів до Верховної Ради України.

За словами Ющенка, "суспільство вже готове" до пропорційної системи виборів.
Блок також збирається ініціювати рознесення в часі виборів в парламент України і органи місцевого самоврядування.

Серед першочергових законів, за прийняття яких виступає "Наша Україна", Ющенко назвав закон про Кабінет міністрів, про парламентську більшість, про опозицію, а також нову редакцію закону про місцеве самоврядування і місцеві державні адміністрації.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували НПЗ
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...