Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко поки проти імпічменту та уникає слова "опозиція"

Середа, 17 квітня 2002, 16:46
Лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко вважає неактуальним питання імпічменту президента. "Сьогодні головний акцент всіх зусиль я роблю на формуванні політичної більшості", - заявив він у середу на прес-конференції.

Ющенко виступив проти використання теми імпічменту в якості "політичного популізму".

Лідер блоку також повідомив, що на випадок, якщо "Наша Україна" не братиме участі у створенні більшості, "залишить за собою право формувати іншу політичну силу, яка б забезпечувала нашу присутність у парламенті".

На уточнююче питання, чи буде ця сила опозиційною, Ющенко відповів: "Альтернативна сила". "До кого опозиційна? – запитав Ющенко у журналістів. – До "єди"? Я проведу з нею переговори і [потім] скажу, що ми не зійшлися у питаннях. Я поки не хочу закидати моменти, на які через день мені будуть відповідати мої опоненти: "Ти ж тоді що сказав? Чого ж ти прийшов?".

"Я по відношенню до влади можу повторити: я шаную владу як формальний інститут, який має законодавчі повноваження на представництво України. Я по відношенню до влади буду поводитися коректно і ввічливо", - пояснив Ющенко, чому він не може бути опозиціонером до влади. Однак він додав, що "якщо ми говоримо про уряд, який не може дати відповідь на проблеми, то це стосується не влади, а дій тієї чи іншої посадової особи".

Водночас лідер "Нашої України" зауважив, що блок "залишається у діалозі" з владою.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування